Till senaste kommentaren

Vilka av pågens produkter kan jag äta om jag är vegan?

Våra matbröd är bakade utan mjölk eller ägg. Några av våra kaffebröd är bakade med ägg och mjölk. På vår hemsida kan du sortera på en särskild typ av produkt, exempelvis bröd med nyckelhål, vilka bröd som passar veganer etc.
Utöver det deklareras allt innehåll på påsen och på webben och det kan vara bra att känna till att Pågen endast använder vegetabiliskt fett.

Våra matbröd bakar vi med rapsolja. Gifflar (kanel) och muffins innehåller fett som är en blandning av palm- och, rapsolja. Pågen använder enbart certifierad palmolja från hållbara plantager, så kallade CSPO (certifierad segregerad palmolja). Gifflarna innehåller också skummjölk och ägg, därför är de inte veganska. Semlebullarna är bakade på vegetabiliska ingredienser och är därmed veganska.

I ett fåtal produkter använder vi emulgeringsmedel. Det emulgeringsmedel som vi använder (E471, E472e samt E475) är vegetabiliska och inte från animaliskt ursprung. Emulgeringsmedel gör det lättare att blanda olja med vatten och används i produkter för att få just de egenskaper som konsumenterna efterfrågar.

Att en ingrediens har ett E-nummer betyder att det är en säker ingrediens som är godkänd av EU.

Kommentarer

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.