Till senaste kommentaren

Vad står Nyckelhålssymbolen för?

Livsmedelsverkets symbol Nyckelhålet är ett hjälpmedel för att konsumenterna lättare ska kunna hitta de magra och fiberrika varorna. Nyckelhålsmärkningen framhåller generellt produkter med en låg halt av fett, salt och socker samt produkter med en hög halt av kostfiber. Väljer man nyckelhålsmärkta spannmålsprodukter så ökar fiberintaget.

Du hittar information om vilken produkt som är nyckelhålsmärkt på respektive produkts sida och i den samlade översikten över nyckelhålsmärkta produkter.

Här kan du också läsa mer om bröd och hälsa.
Pågen Konsumentforum

Kommentarer

 • Jag skulle önska fler bröd som är nyckelhålsmärkta. De senaste nyheterna, råglevain och surdegstoast, är inte nyckelhålsmärkta. Planerar ni att lansera fler nyckelhålsmärkta bröd?

  Med vänliga hälsningar
  Anna
 • Hej Anna,

  Tack för din fråga! Vår målsättning är att baka bröd som tilltalar många olika människor och vi har för närvarande ett 40-tal olika varianter i brödhyllan. I vårt sortiment finns både ljusa och mörka bröd, varav vissa är osötade medan andra innehåller ingredienser som gör brödet lite sötare.

  Vi bakar vårt bröd med omtanke om våra konsumenter och det styr hela vår verksamhet. Alla val vi gör gällande ingredienser och innehåll utgår från viljan att kunna erbjuda gott bröd som håller hög kvalitet, både till utseende och innehåll. Ingredienserna vi använder hittar du alltid på brödets förpackning. Våra nyckelhålsmärkta bröd och deras innehålls- och näringsdeklaration kan du läsa vidare om på vår hemsida.

  Ha det fint!
  Pågen Konsumentforum

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.