Till senaste kommentaren

Vi undrar hur LingonGrova tillverkas?

Hej! Vi hade en diskussion om hur lingongrova tillverkas, då det inte kommer med några skalkar i ett paket. Bakas de i en lång ugn på band eller kortare delar som sedan skivas? Om det finns skalkar, vad gör ni i så fall med dem?
Mvh
Civilingenjörsstudenter på LiU

Kommentarer

 • Hej!

  Tack för er fråga!

  LingonGrova bakas i långa strängar på ca 3 meter och går genom en jättelång ugn. När de är bakade skärs skalkarna i varje ände av och därefter delas de upp i mindre kubbar som sedan skivas upp och paketeras i påsarna.

  Alla skalkar återvinns till djurfoder eller bioetanol.

  Hoppas det svarar på er fråga!


 • Hej jag funderar kring hur steril miljön är som lingongrova bakas i. Hur steriliseras alla verktyg och är risken stor för bakterier i miljön. Kommer brödet i kontakt med många bakterier.
  Jag undrar på grund av en laboration som vi gör i skolan.

  MVH En elev på Öckerö Seglande Gymnasieskola

 • Hej Elin,

  Tack för din fråga!

  Vi arbetar efter höga hållbarhetskrav och arbetar med en indelning i olika skyddszoner i våra bagerier. Detta då hög hygien direkt påverkar hållbarheten på våra bröd. Hållbarheten är väldigt viktigt för en god konsumentupplevelse att äta färska goda bröd, och även för att bidra till så lite matsvinn som möjligt.

  Som lite kuriosa bifogar vi här en film som visar hur det går till när vi bakar
  .

  Lycka till med ditt skolprojekt!

  Pågen Konsumentforum
 • Hej.
  Jag gör ett specialarbete om rymden och undrar om det rent teoretiskt skulle gå att äta lingongrova som har svävat omkring i yttre rymden. En lingongrova som svävat i rymden i sin påse, och en som svävat utan sin påse. Kan man äta båda eller bara en? Vilken av dom kan man äta isåfall om bara en?
 • Hej!
  Tack för din fråga. Det är tyvärr en sådan som vi inte kan svara på! Vi testar våra bröd på olika sätt så de ska hålla kvaliteten. Men dessa tester sker här och inte i rymden. Du får nog gå till någon annan som kan mer om rymden som kan hjälpa dig med din hypotetiska fråga.
  Med vänlig hälsning
  Berith Information- och hållbarhets chef

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.