Vad är emulgeringsmedel?

Emulgeringsmedel är i grunden ett fett som gör det lättare att blanda olja med vatten. Pågen bakar enbart med vegetabiliskt emulgeringsmedel.

Vi använder inte emulgeringsmedel i våra bröd, utan endast i ett fåtal produkter där det behövs som vissa kaffebröd, Hönö och fastfood.

Vi hänvisar till Livsmedelsverkets hemsida, där det finns mer att läsa om stabiliseringsmedel och liknande.

Kommentarer

  • Hej!

    Med andra ord så har ni aldrig gelatin i era bröd och bakverk?


  • Hej Elmas,

    Precis så!

    Ha en fin dag!
    Sanna Konsumentkontakt
  • Emulgeringsmedel kan komma från soja och raps, vilket använder ni i era produkter?
    /Sojaallergiker
  • Hej Rickard,

    Tack för din fråga! Vi undviker allt som har med soja att göra, så ingen soja heller i det emulgeringsmedel vi använder.

    Ha en fin dag!
    Sanna Konsumentkontakt
  • Hej
    Varför bakar ni med massa tillsatser i bröd?
    Snälla, baka med bara rena produkter utan tillsatser som man blir sjuk av.

    Ha det gott
    Ulla

  • Hej Ulla!

    Tack för din fråga! De ingredienser vi använder är testade, godkända och säkra, och vi är noga med att bara använda sådant som behövs. E-ämnen är tillsatser, ofta naturliga ämnen, som alla är godkända av EU. Ofta är det sådant du redan har i ditt kök, t ex bakpulver eller citronsyra.

    Vi bakar vårt bröd med omtanke om våra konsumenter, och det styr hela vår verksamhet. Vi skulle aldrig använda något som är dåligt för konsumenterna, alla val vi gör gällande ingredienser och innehåll utgår från viljan att kunna erbjuda goda bakverk som håller hög kvalitet, både till utseende och innehåll. Vi är också noga med att deklarera alla ingredienser tydligt på förpackningen.

    Ha en fin dag!
    Sanna Konsumentkontakt
  • Ni bör redovisa mängden fosfor, calcium också. Två ämnen som kan orska mkt skada! Sen ska ni inte bland ihop vete och havre i ett och samma bröd! Era bröd är allt annat än något naturligt!  emulgeringsmedel  m¨ste bort! Jag vägrar köpa era hälsofarliga produkter!
  • Hej Mateo,

    Tack för din fråga! De ingredienser vi använder är testade, godkända och säkra, och vi är noga med att bara använda sådant som behövs. E-ämnen är tillsatser, ofta naturliga ämnen, som alla är godkända av EU. Ofta är det sådant du redan har i ditt kök, t ex bakpulver eller citronsyra.

    Vi bakar vårt bröd med omtanke om våra konsumenter, och det styr hela vår verksamhet. Vi skulle aldrig använda något som är dåligt för konsumenterna, alla val vi gör gällande ingredienser och innehåll utgår från viljan att kunna erbjuda goda bakverk som håller hög kvalitet, både till utseende och innehåll. Vi använder inte emulgeringsmedel i våra bröd, utan endast i ett fåtal produkter där det behövs som vissa kaffebröd, Hönö och fastfood.

    Vi hänvisar till Livsmedelsverkets hemsida, där du kan läsa mer om stabiliseringsmedel och liknande.

    Ha en fin dag!
    Sanna Konsumentkontakt
  • Hej
    Jag köpte jubileumskakor vete. På ingredienser står vegetabiliskt emulgeringsmedel( mono- och diglycerider av fettsyror)
    Min fråga är det vegansk?

    Ha en fin dag
  • Hej Madiha!
    Pågen bakar inte jubileumskakan.
    Jubileumskakan bakas av bageriet  Polarbröd. Ställ frågan till dem.

    Vänliga hälsningar

    Lena Konsumentkontakt
  • Hej Pågen! "Vegetabiliskt emulgeringsmedel" som används i rågkakan, är det palmoljebaserat eller vad är det? Har ni ett E-nummer att ge mig så jag kan slå upp?
  • Hej Pontus.
    Brödet med namnet Rågkaka är inte en Pågen produkt. Rågkaka bakas av Polarbröd. Ställ frågan till dem.

    Ha det fint!
    Lena Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.