Varför kan ett paket med skorpor ibland innehålla ojämnt antal av över- eller underdelar?

Våra skorpor bakas först som en liten oval bulle som ser ut som ett korvbröd, och som därefter delas i två halvor. Dessa halvor förs sen vidare in i en rostugn på två olika nivåer. När skorporna är färdiga och kommer ut ur ugnen blandas de på nytt med varandra.

Det som gör att det ibland kan bli fler av en sorts skorpa i påsen kan bero på följande. Skorporna sitter ihop i långa rader och när de kommer ut från rostugnen kan det ibland hända att de inte riktigt lossnar från varandra. Det är då som fler skorpor av en del kan komma fram till vågen som i sin tur ska se till så att rätt vikt hamnar i påsen.

Vi försöker ha koll på det här med monitorer som ska hjälpa oss med övervakning, för vår ambition är givetvis att ha så jämnt antal av varje del som möjligt i påsarna. Ibland blir det dock inte alltid som man tänkt sig. Oavsett flest över- eller underdelar är det alltid samma goda recept!

Pågen Konsumentforum
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.