Vad är fullkorn?
Fullkorn är spannmål, t.ex. vete, råg och havre, som har kvar alla sina delar inklusive skal och grodd. Du hittar alltså bara fullkorn i spannmålsprodukter, som bröd, pasta och gryn.
Fullkorn innehåller mer fibrer, vitaminer och mineraler än när man inte använt hela kornet. Det har flera hälsofördelar, t.ex. en positiv påverkan på blodsocker och kolesterol. Genom att äta mer fullkorn, kan man också minska risken för flera folkhälsosjukdomar som diabetes, tjocktarmscancer och hjärt- och kärlsjukdomar.
Ett enkelt sätt att hitta produkter med mycket fullkorn är att titta efter Nyckelhålet.
För att få kallas ett fullkornsbröd eller märkas med ”Rik på fullkorn”, måste ett mjukt bröd innehålla minst 22 procent fullkorn (andel fullkorn av hela brödet). Nästan hälften av våra bröd har en hög fullkornshalt.
Läs mer om fullkorn, bröd och hälsa >
Hitta våra fullkornsprodukter >
Fullkorn innehåller mer fibrer, vitaminer och mineraler än när man inte använt hela kornet. Det har flera hälsofördelar, t.ex. en positiv påverkan på blodsocker och kolesterol. Genom att äta mer fullkorn, kan man också minska risken för flera folkhälsosjukdomar som diabetes, tjocktarmscancer och hjärt- och kärlsjukdomar.
Ett enkelt sätt att hitta produkter med mycket fullkorn är att titta efter Nyckelhålet.
För att få kallas ett fullkornsbröd eller märkas med ”Rik på fullkorn”, måste ett mjukt bröd innehålla minst 22 procent fullkorn (andel fullkorn av hela brödet). Nästan hälften av våra bröd har en hög fullkornshalt.
Läs mer om fullkorn, bröd och hälsa >
Hitta våra fullkornsprodukter >
Följ inlägget
0
följare
Borttagen kommentar