Till senaste kommentaren

Hur hållbara är Pågens transporter?

Vi levererar färskt bröd till butiker runt om i Sverige – till skillnad från många andra som levererar fryst bröd. Att baka och sälja färskt bröd är en del av vår långa bagartradition, men också det majoriteten av svenska brödkonsumenter helst vill ha.

Transporterna till butik står endast för 5% av våra produkters klimatavtryck och vi arbetar för att minska påverkan ytterligare genom att bli mer bränsleeffektiva genom att se till att minsta antalet mil körs och allt mer gå över till förnybara bränslen.
Läs gärna mer här >

Kommentarer

 • Köra "luft" känns inte så klimatsmart eller energieffektivt, inte heller att använda så mycket förpackningsmaterial till skorporna. Knappt halvfulla påsar man känner sig verkligen lurad på innehållet.  Förpackningen är lika stor men innehållet har minskat..
 • Hej Doris,

  Tack för att du ville höra av dig till oss!

  För drygt 1 år sedan ändrades förpackningsstorleken på Pågens tre skorpvarianter till 240 gram. Tidigare fanns Kardemumma i 225 gram och Fullkorn / Vete i 400 gram.

  Såväl vår säljkår som många av butikerna har sedan länge efterfrågat en enhetlig vikt på våra tre artiklar, för att underlätta arbetet med produkterna. Dessutom ansåg många konsumenter tidigare att det var alldeles för många skorpor i våra stora påsar, med 400 gram.

  Förpackningar har faktiskt stor betydelse för en produkts kvalité. Förpackningarna till våra goda skorpor är framtagna för att optimalt skydda skorporna så att de inte krossas under transport samt hålla skorporna krispiga och goda.

  Med vänliga hälsningar


  Lena Konsumentkontakt
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.