Vilken sida ska man bre smör på?

Hej! Jag och min vän har en diskussion om vilken sida era bröd med ”gupp” på är gjorda för att bre på. Jag tror att man ska bre på gupp sidan för att få mer smör samlat medan kompisen tror motsatt. Så min fråga är: vilken sida är det tänkt ska vara den korrekta sidan att bre på, och varför guppen?

Kommentarer

  • Hej Linnea!

    Frågan du ställer är väldigt individuell och har helt och hållet att göra med vilken smakupplevelse du är ute efter. Brer du smör på den platta sidan brukar det mesta av smöret skrapas bort vilket ger mer smak av själva brödet. Använder du däremot den gropiga sidan blir mer smör kvar vilket ger mer smörsmak.

    Prova gärna själv och smaka dig fram till hur just du vill äta din smörgås.

    Ha en fin dag!
    Sanna Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.