Till senaste kommentaren

Hur lång är Lingongrova innan uppskivning?

Hej jag heter Samuel, jag är 13 år och jag är väldigt förtjust i Lingon Grova. Men jag undrar, hur lång är egentligen brödlimpan innan ni skivar upp den?

Kommentarer

 • Hej Samuel,

  Tack för din fråga! Så roligt att höra att du gillar vårt bröd Lingongrova.

  Lingongrova är ett så kallat "strängbröd" vars deg läggs i långa strängar direkt på plåten. Ett sånt här strängbröd är ungefär 3 m långt, och som du kan förstå är våra ugnar rätt så stora.

  Vi bifogar här en länk till youtube där du kan se hur det går till när vi bakar våra strängbröd, youtube 


  Ha det fint!


  Pågen Konsumentforum
 • Hej pågen

  Tack! för svaret och gud va häftigt att den är tre meter


 • Var bakar ni lingongrova, jag menar vilket bageri.
  Hur mycket av ingredienserna är från Sverige? Det står att nibakar med svenskt så långt det går!
  Bakar ni även av ekologiska produker

  mvh majs
 • Hej Majs!

  Tack för ditt inlägg!

  Vi bakar vårt goda bröd Lingongrova i Malmö. I den bifogade listan här nedanför kan du se alla ingredienser som kommer från Sverige, de har en 1:a bakom sig.
      ---------------------------------------------------------------------------------

      ----------------------------------------------------------------------------------
  För tillfället har vi inga ekologiska bröd i vårt sortiment, men vi har en egen kvarn från vilken vi tar det mesta av vårt mjöl, och vi är noga med hur vi väljer råvaror och under vilka förhållanden de vuxit.

  Vi lanserade för ett år sedan ett ekologiskt gott lantbröd för att som stor brödleverantör bidra. Men försäljningen och efterfrågan från konsument blev så liten att vi blev tvungna att lägga ned det, för att baka bröd som sedan förblir osålda blir ett onödigt svinn.
  Ha en fin dag!


  Sanna Konsumentkontakt
 • Hej! Vi har ätit Lingongrova i flera år till frukosten. På senaste tiden har jag tyckt att brödskivorna blivit mindre. Hade ett gammalt bröd liggande i frysen och jämförde det med det nyinköpta brödet och skillnaden var märkbar.
  Tycker det är både fräckt och och oförskämt av Pågen att göra på detta vis. Istället för att höja priset så minskar man i smyg innehållet och gör brödskivorna märkbart mindre.

 • Hej Ronny
  Tack för ditt inlägg.
  Det var tråkigt att höra att du fått mindre skivor i ditt paket med Lingongrova. Alla våra bröd passerar en viktkontroll som ger utslag om bröden väger för lite (eller för mycket). Några smygändringar gör vi inte. Om vi ändrar i vikt, antal eller utseende på våra produkter så står det tydligt på förpackningen. När det gäller vår populära Lingongrova har vi dagsläget inga planer på att göra några ändringar.
  Precis i början och i slutet av 3 meterslängderna på Lingongrova kan skivorna ibland vara lite, lite mindre, utan att det påverkar totalvikten. Men inte så små som den på bilden du visar. Så ska de givetvis inte se ut.  Vi skulle gärna vilja ha in fler uppgifter från dig så vi kan ta reda på vad som kan ha hänt - har du möjlighet att gå in via länken här bredvid som går till vårt reklamationsformulär så löser vi det den vägen? 
  Tack för hjälpen!
  Pågen Konsumentforum
 • Hej, och tack för så snabb återkoppling.

  Alltså några ytterligare exempel på brödskivor har jag tyvärr inte.
  Nu råkade jag ha ett nyinköpt paket Lingongrova, och ett gammalt paket inköpt vid tidigare tillfälle i frysen så jag kunde jämföra.

  Däremot kan jag säga det att jag noterat detta tidigare och redan i våras att skivorna varit mindre, men utan att ha andra brödskivor från annat paket att jämföra med. Och för tydlighetens skull - samtliga brödskivor i dessa paket var märkbart mindre, alltså inte någon enstaka skiva.

  Har man ätit Lingongrova till frukost varje dag i flera år så vet man hur stor plats brödskivan "tar i handen" med andra ord om den blir märkbart mindre eller större så reagerar man, det känns annorlunda helt enkelt när man håller i den.
  Den här gången så råkade jag ha ett annat paket inköpt vid ett tidigare tillfälle att jämföra brödskivorna med.

  Vi har köpt brödet hos ICA i Sickla (Nacka/Stockholm) kanske skall nämnas också om nu det har någon betydelse.

  Bästa hälsningar
  Ronny Thelaus
 • Hej Ronny,
  Vi för vidare dina iakttagelser till bageriet så får vi se om det framkommer något nytt som kan ha påverkat storleken på brödet.
  Det viktigaste, oavsett storlek på brödet, är ändå att vikten på brödpaketet är korrekt utifrån det som står angivet på förpackningen. Så väg gärna brödpaketet när du köpt ett nytt bröd.
  Och är något fel så blir vi bara tacksamma när våra konsumenter meddelar oss det så att vi kan bättra oss.
  Tack för att du uppmärksammat oss på Lingongrova!

  Ha det fint!
  Pågen Konsumentforum

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.