Varför möglar inte brödet?

Hej. Vi har gjort ett experiment med barnen på förskolan med pågens jättefranska. Barnen fick ta på en skiva utan att tvätta händerna, sen med tvättade händer och den tredje skivan togs fram med handskar. Barnen gissade vad som skulle hända med bröden. Detta var 6 mars...och idag den 9 april har det inte hänt något. Brödet är fortfarande helt opåverkad och till och med lite mjukt...varför möglar inte Brödet? Fröknarna är grymt besvikna...barnen undrar varför inget händer(och tycker handtvätt är överreklamerat (obs humor))

Vi blir glada för återkoppling i ärendet.
Mvh annkin och barnen på Bullerbyn

Kommentarer

  • Hej Annkin,

    Tack för att du ville höra av dig till oss!

    Brödet håller sig färskt länge på grund av att vi bakar i extra filtrerad luft, har väldigt strikta hygienregler, extremt ren utrustning samt att ingen tar på brödet när det kommit ut ur ugnen, utan att det packas direkt i påsen.

    Läs gärna mer på vår hemsida om varför bröden inte möglar.
    Ha det fint!
    Sanna Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.