Varför möglar inte korvbrödet?

Hej
Har haft ett korvbröd från Pågen i plastpåse, i rumstemperatur sedan början av juni och nu har det nästan gått 5 månader utan att brödet har möglat. Vad har ni för tillsatser i brödet????

Kommentarer

  • Hej Ingela!

    Tack för din fråga!

    Vi förstår att det kan tyckas konstigt att ditt korvbröd inte möglar. Men det finns en naturlig förklaring. Mycket kort kan man säga; inga mögelsporer, inget mögel.

    Vi bakar våra bröd i ett mycket modernt bageri där kontakten mellan "händer" och produkt sällan möts. Med andra ord kan man säga att vi har bakat ditt bröd under mycket goda hygieniska förhållanden där mögelsporer troligen inte överförts i förpackningen och att förpackningen varit mycket tättslutande. Detta tillsammans med ingredienser som till exempel surdeg gör att bröd kan hålla sig mycket länge.

    Som du ser finns det alltså flera skäl till att ditt bröd kunnat hålla sig så länge utan att ha möglat. Våra korvbröd innehåller för tydlighets skull inte konserveringsmedel. Det kan du se på ingrediensförteckningen.

    Vi hoppas att du har fått svar på din fråga och att du trots allt är nöjd med vårt goda korvbröd.

    Ha en fin dag!
    Pågen Konsumentforum

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.