Varför är det så mycket sirap(socker) i Surdegsgoda?
Jag blev så glad när jag hittade ett bröd med mycket fibrer men så besviken också.
Varför är det så mycket sirap(socker) i den .
Varför är det så mycket sirap(socker) i den .
Följ inlägget
0
följare
Tack för din fråga, det är viktigt för oss!
Så här tänker vi när vi utvecklar nya bröd: Vår målsättning är att baka bröd som tilltalar många olika människor och vi har för närvarande ett 40-tal olika varianter i brödhyllan. I vårt sortiment finns både ljusa och mörka bröd, varav vissa är osötade medan andra innehåller ingredienser som gör brödet lite sötare.
Vi bakar vårt bröd med omtanke om våra konsumenter och det styr hela vår verksamhet. Alla val vi gör gällande ingredienser och innehåll utgår från viljan att kunna erbjuda gott bröd som håller hög kvalitet, både till utseende och innehåll. Surdegsgoda innehåller en hög halt av fullkorn, vilket forskningen är överens om är bra för kroppen, och det vill vi vara tydliga med. Samtidigt vet vi att många väljer bort fullkornsbröd som är helt osötade eftersom de helt enkelt inte gillar smaken, och för den som vill ha ett gott bröd med hög fullkornshalt kan Surdegsgoda vara ett alternativ. Vi är noga med att deklarera tydligt på förpackningen vad brödet innehåller, så att man själv kan välja ett bröd som passar.
Vi har även nyckelhålsmärkta bröd och deras innehålls- och näringsdeklaration kan du läsa vidare om på vår hemsida.
Ha en fin dag!
I innehållsförteckningen på baksidan står förvisso sirapen men hela intrycket är gott nyttigt bröd frånSkåne
Hälsningar Carin
Tack för ditt inlägg - full förståelse för din fråga! Så här tänker vi kring socker: Inte allt vårt bröd är sött. Vi har en variation i sockerhalt från osötat till sött bröd och allt där emellan precis som vi har en variation från ljust till mörkt bröd. Ett bröd kan dock aldrig bli helt fritt från socker. Eftersom det kommer lite socker från mjölet så finns det även i ett osötat bröd mellan 2 och 4 gram sockerarter vilket deklareras i näringsdeklarationen.
Sen är det av tradition så att svenska konsumenter tycker om sött bröd. Det vi kan göra som bagare är att erbjuda ett brett urval av bröd att välja mellan, och vara väldigt tydliga med vad de olika alternativen innehåller. Sen är det konsumenten som väljer utefter sina behov, och i slutändan bestämmer vilka bröd vi ska ha kvar i sortimentet. Det bröd som inte säljer åker ur butikshyllan!
Vi ser också till att ha ett urval av nyckelhålsmärkta bröd, därför att vi tycker att nyckelhålsmärkningen och andra liknande märkningar som underlättar för konsumenter att göra ett hälsosamt val är bra.
Vill också passa på att tacka för dina förslag till tydligare märkning. Vi vet att det är många som tycker det är svårt att läsa ingrediensförteckningar, därför följer vi de gemensamma riktlinjer som finns framtagna av myndigheter och branschråd, vi tror att det blir enklare att jämföra olika bröd och förstå vad de innehåller då. Men vi framför även dina synpunkter till ansvariga kollegor hos oss och tar med dem när vi utvecklar och utvärderar våra produkter framöver.
Ha en fin dag!
Men jag vill veta vilka av era bröd som är fullkorn och under 5% socker, tack!
Marita
Tack för ditt inlägg! Vi bifogar här en länk till vår hemsida där du via en "brödväljare" kan leta efter brödsorter som passar din fråga!
Här är exempel på några sådana bröd; Danskt Rågbröd, Kärnsund och Energi.
Ha en fin dag!