Till senaste kommentaren

Varför kan ni inte saluföra ett bröd som påminner om osötat tyskt lantbröd

Tyvärr tycker jag att de flesta av Pågens bröd är rätt tråkiga. De är fluffiga och utan tuggmotstånd, men växer i munnen. De innehåller mycket socker. Varför kan ni inte saluföra ett bröd som påminner om osötat tyskt lantbröd, på rågsikt utan kärnor, som man kan köpa på Lidl?
Jag vill inte köpa Kornelle, som är tråkigt av andra skäl.

Kommentarer

 • Hej Claes!

  Tack för din fråga!

  Så här tänker vi kring socker: Inte allt vårt bröd är sött. Vi har en variation i sockerhalt från osötat till sött bröd och allt där emellan precis som vi har en variation från ljust till mörkt bröd.

  Sen är det av tradition så att svenska konsumenter tycker om sött bröd. Det vi kan göra som bagare är att erbjuda ett brett urval av bröd att välja mellan, och vara väldigt tydliga med vad de olika alternativen innehåller. Sen är det konsumenten som väljer utefter sina behov, och i slutändan bestämmer vilka bröd vi ska ha kvar i sortimentet. Det bröd som inte säljer åker ur butikshyllan!

  Vi ser också till att ha ett urval av nyckelhålsmärkta bröd, därför att vi tycker att nyckelhålsmärkningen och andra liknande märkningar som underlättar för konsumenter att göra ett hälsosamt val är bra.

  Vi tipsar dig gärna om vårt Danska Rågbröd som kanske skulle kunna passa?

  Ha det fint!
  Pågen Konsumentforum

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.