Till senaste kommentaren

Varför har ni så mycket socker i era bröd?

Hej.  Varför har ni så mycket socker i era bröd?  Ni har så mycket bröd som jag skulle vilja köpa,
t ex hönökaka, och många fler, men det är alldeles för mycket socker i dem, jag och min familj vill försöka att äta nyttigt, varför kan ni inte minska på sockret på era bröd? Det är ju mer socker än fiber och andra nyttigheter.
Susanne

Kommentarer

 • Hej Susanne!

  Tack för din fråga!

  Vår målsättning är att baka bröd som tilltalar många olika människor och vi har för närvarande ett 40-tal olika varianter i brödhyllan. I vårt sortiment finns både ljusa och mörka bröd, varav vissa är osötade medan andra innehåller ingredienser som gör brödet lite sötare.

  Vi bakar vårt bröd med omtanke om våra konsumenter och det styr hela vår verksamhet. Alla val vi gör gällande ingredienser och innehåll utgår från viljan att kunna erbjuda gott bröd som håller hög kvalitet, både till utseende och innehåll. Ingredienserna vi använder hittar du alltid på brödets förpackning.

  Vi har även nyckelhålsmärkta bröd och deras innehålls- och näringsdeklaration kan du läsa vidare om på vår hemsida.

  Ha en fin dag!
  Sanna Konsumentkontakt
 • Tycker inte svaret här motiverar mängden socker i så många bröd
  Jag tex som har barn med diabetes typ 1 har jättesvårt att hitta nåt som barnen tycker om utan att det är väldigt mycket socker i som gör att blodsockret sticker iväg
  Så fort man ska minska på sockret så blir det ofta ett helt annat bröd som innehållet saker som barn oftast inte tycker om.
  Ta chansen att hjälpa alla diabetesfamiljer med ett barnanpassat bröd med mindre socker
 • Hej Marie,

  Så här tänker vi när vi utvecklar nya bröd: Vår målsättning är att baka bröd som tilltalar många olika människor och vi har för närvarande ett 40-tal olika varianter i brödhyllan. I vårt sortiment finns både ljusa och mörka bröd, varav vissa är osötade medan andra innehåller ingredienser som gör brödet lite sötare.

  Vi bakar vårt bröd med omtanke om våra konsumenter och det styr hela vår verksamhet. Alla val vi gör gällande ingredienser och innehåll utgår från viljan att kunna erbjuda gott bröd som håller hög kvalitet, både till utseende och innehåll.

  Bröd med en hög halt av fullkorn, vilket forskningen är överens om är bra för kroppen, och det vill vi vara tydliga med. Samtidigt vet vi att många väljer bort fullkornsbröd som är helt osötade eftersom de helt enkelt inte gillar smaken. Vi är noga med att deklarera tydligt på förpackningen vad brödet innehåller, så att man själv kan välja ett bröd som passar.

  Vi har även nyckelhålsmärkta bröd och deras innehålls- och näringsdeklaration kan du läsa vidare om på vår hemsida.

  Sanna Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.