Till senaste kommentaren

Jag undrar om Råglevain innehåller fullkorn?

Hej!

Jag undrar om det är något fullkorn i er nya råglevain?

Hur kan det bara vara 35% fullkorn i ert rågbröd? Dvs mindre än ex det vita brödet Sundis eller som ett rostbröd ex rasker/fiberrost? Jag får liksom inte ihop det. Tack på förhand!

Med vänlig hälsning, Emilia

Kommentarer

 • Hej Emilia,

  Vårt RågLevain innehåller endast en liten mängd fullkorn, varför vi inte skriver ut det. Däremot är RågLevain bakat med groddade rågkärnor och surdeg på råg, vilket också ger brödet sin karaktäristiska smak.
   
  Att ett bröd är bakat med råg behöver inte betyda att det är fullkorn. Fullkorn är spannmål som har kvar alla sina delar, inklusive skalet, även när det malts. Det gäller för råg, men även för andra spannmål.
   
  Fullkornshalten räknas ut som en procentsats av alla de råvaror man använder i brödet. Eftersom Danskt rågbröd innehåller mycket solrosfrön (som inte är fullkorn), så sjunker fullkornshalten jämfört med t.ex. Råggrova som endast innehåller fullkornsmjöl och fullkornsrågkärnor.

  Ha en bra dag!
 • Varför innehåller Råglevain mest vetemjöl och bara 10% råg? Vore det inte ärligare att kalla brödet Vetelevain i stället?


  Vetemjöl  (55%), vatten, surdeg av durumvete och råg (10%), groddade rågkärnor (10%), vetegluten, malt av korn (1%), jäst/gjær/gær, salt.
 • Hej Ingrid,

  Tack för din fråga!

  Allt fler konsumenter uppskattar Levain-brödens lite syrligare smak. Pågen har redan ett Levain i vårt sortiment som är bakat på vete och ville nu kunna erbjuda er konsumenter ett Levain-bröd som är ännu mer rustikt än vårt vetesurdegsbröd.

  Det viktiga i framtagandet av ett nytt, rustikare Levainbröd har varit att det skulle ha den syrliga smaken, den gyllengräddade skorpan, en härlig seghet och vara osötat.

  Vår nya lansering RågLevain innehåller sedan som du skriver 10% groddade rågkärnor som ger produkten dess unika karaktär och smak och också surdeg av råg (-och durumvete). Att även tillföra rågmjöl ger inte optimala bakegenskaper för den här produkten.

  Hoppas någon av dem faller dig i smaken!

 • Ja men då borde det heta Vetelevain med inslag av råg, annars är det helt missvisande för de som söker ett grovt bröd bakat på råg.
  Och det går utmärkt att baka gott saftigt bröd på råg och bara ha en liten tillsats av vete.

 • Hej,

  Om du söker ett grovt bröd bakat på råg så skulle jag vilja tipsa om vårt bröd Kornelle, som är osötat och innehåller 7% fiber och 50% fullkorn.

  Ha en fin dag!
 • Tack!
  Men det jag vill är att namnen på era bröd är rättvisande mot innehållet.
  Allt annat kan uppfattas som missvisande marknadsföring.
 • Hej,

  Konsistensen på vår Levainbröd är mycket uppskattat och den textur som konsumenterna föredrar. Därför har vi velat behålla denna även i vår efterföljare. Skulle vi tillföra mer rågmjöl skulle det inte bli denna konsistens.

  I vårt nya Råglevain-bröd har vi tillsatt groddad råg och rågsurdeg för göra brödet mer rustikt än vårt redan existerande Levain-bröd.  

  Våra konsumenters synpunkter är dock väldigt viktiga, så vi tar detta med oss. Tack för att du hörde av dig!


 • Hej,

  Jag tycker så mycket om ert Råg Levain surdegsbröd. Mycket god smak och bra konsistens, trevligt med groddad råg.

  Jag gillar dock inte att brödet är så hårt gräddat. Jag skär alltid bprt brödskorpan numera och det känns inte bra!

  Finns det  en lösning?
Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.