Till senaste kommentaren

Varför är det så tunna skivor på Lingongrova?

Varför är det så tunna skivor. Gott bröd men för tunna skivor. Går ju inte äta pga tunna skivor.
Om dom vore tjockare kan man hålla i mackan utan dom går av.

Kommentarer

  • Hej Rickard!

    Tack för din fråga! Tjockleken på en brödskiva är anpassad efter vilken typ av bröd det handlar om. För ett ljust bröd passar det bättre med lite tjockare skivor medan ett fullkornsbröd blir godare att äta om skivorna är lite tunnare. Brödskivans tjocklek påverkar givetvis brödets karaktär som kan variera från 8 mm upp till 14 mm.

    Om du gillar skivor som är lite mer matiga, tipsar vi gärna om vårt bröd Gott Gräddat.
    Sanna Konsumentkontakt
  • Ja, skivorna måste vara så tjocka så att brödet håller ihop
  • Men ni tänkte nog inte på vilket smör man brer på? För även Rasker är för tunna skivor. Går sönder lika fort smöret rör brödskivorna.
  • Hej Sandra!

    Tack för dina synpunkter. Tråkigt att höra att ditt Rasker bröd gärna går sönder när du ska smöra din macka. Kanske att du kan låta smöret stå ute lite i rumstemperatur innan du smörar brödet?

    Skivorna till Rasker är runt 14 mm tjocka och det tycker vi är ganska lagom för ett sånt mjukt bröd som Rasker.

    Ha en fin dag!
    Sanna Konsumentkontakt
  • Jag tycker också skivorna är alldeles för tunna på Guldkorn. Går inte att hålla i skivan med pålägg på, den viker sej.
  • Hej Monalis,

    Tack för din fråga! Tjockleken på en brödskiva är anpassad efter vilken typ av bröd det handlar om. För ett ljust bröd passar det bättre med lite tjockare skivor medan ett fullkornsbröd blir godare att äta om skivorna är lite tunnare. Brödskivans tjocklek påverkar givetvis brödets karaktär som kan variera från 8 mm upp till 14 mm.

    Om du gillar skivor som är lite mer matiga, tipsar vi gärna om vårt bröd Gott Gräddat.
    Sanna Konsumentkontakt
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.