Till senaste kommentaren

Kommer ni att bli klimatneutrala i närtid?

Hej HållbarhetsChefen,
vi är en familj som bestämt oss för att leva klimatpositivt.
Vi skulle vilja köpa klimatkompenserat bröd (helst av en klimatneutral bagare)…
I sämsta fall så kan vi ju klimatkompensera själva men det rimliga vore ju att ni köpte råvaror av klimatneutrala producenter, bakade klimatneutralt och levererade klimatneutralt till en klimatneutral butik.

Kommer ni att bli klimatneutrala i närtid?

Mvh Johan Lexell

Kommentarer

 • Hej!

  Tack för din fråga! Det låter som en god tanke som du och din familj har. Vad gäller din fundering på hur Pågen tänker och agerar i denna viktiga fråga så ska jag försöka ge ett någorlunda kortfattat svar om hur vi bedriver vårt hållbarhetsarbete inom alla olika funktioner i verksamheten. På Pågen har vi ju ansvar om hela kedjan från det att vi kontrakterar bönder som levererar till vår kvarn, till att de nybakta bröden når butikshyllan. Vårt hållbarhetsarbete startar därmed redan från det att vi väljer och bakar på svenska råvaror, att spannmålsodlingen utvecklas till att bli än mer hållbar, till att vara så resurseffektiva som möjligt i bageri och andra delar av verksamheten, samt att arbeta med övergång mot fossilfria resurser, minska svinnet i alla led, 100% återvinning osv.

  Som du säkert som insatt i hållbarhetsfrågor vet, så är ju bröd bland de livsmedel som har absolut minst klimatpåverkan, men på Pågen vill vi förstås göra det ännu bättre. Så, mao så är vårt huvudfokus att genomföra förbättringar och göra än fler hållbara val för att minska vår miljö- och klimatpåverkan, vilket är vårt övergripande mål. Vi har dock i nuläget inte uttalat ett mål om att bli klimatneutrala.

  Hoppas du fick svar på din fråga, och att du känner att du kan fortsätta äta Pågens bröd och samtidigt gör ett gott val för miljö och klimat.


  Hälsningar
  Berith

  Berith Information- och hållbarhets chef

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.