Till senaste kommentaren

Varför har ni minskat fullkornshalten på Kärnsund från 50% till 38%?

Hej! Varför har ni minskatfullkornshaltenpåkärnsund från 50% till 38%? Tycke just det brödet var så bra för att det hade hög fullkornshalt.

Kommentarer

  • Hej Dina!

    Tack för din fråga! Bageribranschen har enats om en gemensam fullkornsmärkning, som ska göra att det blir lättare att veta hur mycket fullkorn ett bröd innehåller

    Tidigare angav många mängden fullkorn som andel av ingrediensernas torrvikt. Nu går vi över till att relatera andelen fullkorn till hela brödets innehåll. Det innebär att fullkornshalten som anges på förpackningarna blir lägre – även om mängden fullkorn vi bakar med är den samma.

    För att få kallas ett fullkornsbröd eller märkas med ”Rik på fullkorn”, måste ett mjukt bröd innehålla minst 22 procent fullkorn. Vi kommer under våren att successivt uppdatera informationen på våra förpackningar enligt den nya märkning.

    Ha en fin dag!
    Sanna Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.