Till senaste kommentaren

Har era gifflar alltid innehållit mandel?

Hej! Har era gifflar alltid innehållit mandel?

Kommentarer

  • Hej Jessica!

    Tack för din fråga!

    Vi har mer eller mindre bytt ut mandel mot aprikoskärnor, både på grund av att det är allergent samt påverkan av miljön (mandel behöver nämligen väldigt mycket vatten i odling). Men eftersom vi vill bibehålla den goda smaken finns det fortfarande kvar en liten del mandel, men vi jobbar på att helt försöka baka Gifflar utan mandel.

    Ha det fint!
    Sanna Konsumentkontakt
  • Hej,
    Jag som är otroligt känslig för just mandel och kan inte äta även om det bara innehåller en liten mängd. När kan vi med allergi förvänta oss att det kommer en sort utan mandel överhuvudtaget?

    Med varma hälsningar,
    Erik
  • Hej Erik,

    Tack för din fråga! I dagsläget kan vi endast säga att vi jobbar på att helt försöka baka Gifflar utan mandel!

    Ha det fint!
    Sanna Konsumentkontakt
  • Jag läser alltid noga på ingredienser och har aldrig sett mandel förrän idag på den påsen jag köpt! Nu törs jag inte äta dem, är allergisk!
  • Jag läser alltid noga på ingredienserna och har aldrig sett mandel i gifflarna. Igår fick jag en påse och där fanns mandel med! Vad har hänt? Kan inte äta dem, är allergisk!
  • Hej Gunnel,

    Tack för dina inlägg. Som vi skrev i vårt svar tidigare bakas våra gifflar på samma recept som tidigare, med både aprikoskärnor och mandel. EU har tagit fram regler där högallergena ingredienser ska fetmarkeras i ingrediensförteckningen. På så vis blir det lättare för den som är allergisk att uppmärksamma om de kan äta produkten eller ej. Aprikoskärnor har inte samma allergen påverkan och är inte med på listan.

    Pågen Konsumentforum
  • Om man är allergisk mot aprikoser som jag är , är det inte samma sak med aprikoskärnor då ? Det är en kärnfrukt och det är vanligt att man är allergisk mot just dessa kärnfrukter? Varför måste ni ha i massor av saker ?som man inte har i om man bakar hemma ? Jag tål inte mandel heller ,och nötter och massor av annat . Har ni några glutenfria fikabröd ? Det är ju vanligt att man är överkänslig mot det. Som jag är , även mot laktos . Men gluten är nog värre , finns väl i mjölet . Ni borde kunna ha bra produkter för oss som har svår allergi och astma. Vi ska väl kunna fika också någon gång utan massor av onödiga tillsatser. Jag vill kunna köpa bullar med vanilj creme ? Jag sitter i rullstol och kan inte baka själv nu . Annars hade jag gjort det. Har alltid bakat själv förut . Är inte ni ett stort företag ??? Som borde kunna baka bra produkter för oss som är svårt allergiska. Jag får astma och kan kvävs, om jag får i mig nötter , mandel ,och jordnötter, fast det inte är någon nöt egentligen ?? Det tillhör ett annat släkte . Minns inte vilket . Men hemma om man bakar har man inte i mandel och nötter eller aprikos kärnor i bullar ?? Varför ska n ha i det då ? Frys in det efter bakat så håller de sig längre och utan dessa tillsatser i. Man kan köpa fruset bröd i butiker , vissa säljer sitt bröd fruset . Då behövs inte tillsatser och hur kan ni tillsätta mandel när så många är allergiska mot just det. Fy skäms på er . Men finns väl andra firmor att köpa ifrån . Min ni ska upplysa folk med STOR STIL . . Vad era produkter innehåller för allergena ämnen . ???Jag ser inte liten stil och jag har köpt era gifflar förut . Tur att jag inte blev svårt sjuk då .
  • Hej Helena,
    Tack för ditt inlägg. Som vi skrev i vårt svar tidigare har EU tagit fram regler där högallergena ingredienser ska fetmarkeras i ingrediensförteckningen. På så vis blir det lättare för den som är allergisk att uppmärksamma om de kan äta produkten eller ej.
    Vi för givetvis vidare ditt önskemål om större text på förpackningen till ansvariga på Pågen, så får vi se om det är möjligt att förändra.

    Pågen bageri följer de regler och riktlinjer som finns i Sverige och EU när det gäller livsmedel.
    Vi bakar våra bröd med råvaror av mycket hög kvalité. Våra bröd innehåller inte konserveringsmedel och våra bröd fryses inte. Nötter och mandel påverkar endast smaken och har ingenting med hållbarheten att göra.

    Vi beklagar djupt att du har så svåra allergiska besvär att du inte kan äta Pågens produkter men vi har tyvärr ingen möjlighet att ställa om hela vår produktion till helt allergen- och glutenfritt.

    Vänliga hälsningar






    Lena Konsumentkontakt
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.