Till senaste kommentaren

Har era gifflar alltid innehållit mandel?

Hej! Har era gifflar alltid innehållit mandel?

Kommentarer

 • Hej Jessica!

  Tack för din fråga!

  Vi har mer eller mindre bytt ut mandel mot aprikoskärnor, både på grund av att det är allergent samt påverkan av miljön (mandel behöver nämligen väldigt mycket vatten i odling). Men eftersom vi vill bibehålla den goda smaken finns det fortfarande kvar en liten del mandel, men vi jobbar på att helt försöka baka Gifflar utan mandel.

  Ha det fint!
  Sanna Konsumentkontakt
 • Hej,
  Jag som är otroligt känslig för just mandel och kan inte äta även om det bara innehåller en liten mängd. När kan vi med allergi förvänta oss att det kommer en sort utan mandel överhuvudtaget?

  Med varma hälsningar,
  Erik
 • Hej Erik,

  Tack för din fråga! I dagsläget kan vi endast säga att vi jobbar på att helt försöka baka Gifflar utan mandel!

  Ha det fint!
  Sanna Konsumentkontakt
 • Jag läser alltid noga på ingredienser och har aldrig sett mandel förrän idag på den påsen jag köpt! Nu törs jag inte äta dem, är allergisk!
 • Jag läser alltid noga på ingredienserna och har aldrig sett mandel i gifflarna. Igår fick jag en påse och där fanns mandel med! Vad har hänt? Kan inte äta dem, är allergisk!
 • Hej Gunnel,

  Tack för dina inlägg. Som vi skrev i vårt svar tidigare bakas våra gifflar på samma recept som tidigare, med både aprikoskärnor och mandel. EU har tagit fram regler där högallergena ingredienser ska fetmarkeras i ingrediensförteckningen. På så vis blir det lättare för den som är allergisk att uppmärksamma om de kan äta produkten eller ej. Aprikoskärnor har inte samma allergen påverkan och är inte med på listan.

  Pågen Konsumentforum

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.