Till senaste kommentaren

Har ni bröd bakat på dinkel och utan tillsats av vetegluten?

Hej! Vi är ganska många som älskar bröd, men inte tål det så bra. Vid tex IBS. Däremot tål vi bättre bröd bakat på dinkel och utan tillsats av vetegluten. Detta hittar jag lätt i tex Spanien och Tyskland, önskar att det fanns i butikerna i Sverige.
(Uppdaterad )

Kommentarer

  • Hej Pernilla,

    Tack för ditt inlägg!

    Vårt bröd Lantgoda innehåller bland annat dinkel men också lite vetegluten.

    Anledningen till att vi tillsätter extra vetegluten är kort och gott för att vårt mjöl fattas detta. I många medelhavsländer där det finns mycket sol så får vetet en bättre process än här i Sverige. Detta resulterar i stora och fina bröd som är "fluffiga" samt väldigt goda. Det är vårt mål att uppnå liknande bröd och därför behöver vårt mjöl lite hjälp för att få det resultatet.

    Ha en fin dag!




    Sanna Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.