Till senaste kommentaren

När blir era produkter Från Sverige-märkta?

Hej! Varför göra en egen hitte-på-symbol för att förvirra kunderna? När blir era produkter Från Sverige-märkta? Alltså en mer trovärdig symbol som granskas av extern part? Önskar detta. Speciellt på Raskens, eftersom det är den produkt vi köper mest från er. Tack på förhand!

Kommentarer

  • Hej Anna,

    Tack för din fråga! Att prioritera svenska råvaror är en hjärtefråga för Pågen. Men vi vill vara mer Pågen- och produktnära i det vi signalerar och öka vår krav vad gäller svenskt ursprung, och därför börjar vi nu sätta en egen symbol på våra bröd. Symbolen lyfter fram just det svenska mjölet och vår egna kvarn, och kommunicerar tydligare vårt fokus på svenska råvaror och vårt omsorgsfulla kvalitetsarbete i hela värdekedjan.

    Den nya symbolen är med andra ord en kvalitetsstämpel för Pågens produkter och där vi tydligt anger hur stor andel svenskt mjöl varje bröd är bakat på. Redan idag så har Pågen avsevärt högre nivåer av svenska råvaror än vad Från Sverige-märkningen kräver (75%). Vårt krav för att brödet ska få ha den nya symbolen är att det bakats på minst 90% svenskt mjöl, och vårt mål är hela 100%.

    Ha en fin dag!
    Sanna Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.