Till senaste kommentaren

När kommer ni ut med en ekologisk produkt som är bakad på ekologiskt vetemjöl?

Hej jag saknar ekologiskt Rostbröd på hyllorna. När kommer ni ut med en ekologisk produkt som är bakad på ekologiskt vetemjöl?

Kommentarer

 • Hej Mikko,

  Tack för din fråga! För tillfället har vi inga ekologiska bröd i vårt sortiment, men vi har en egen kvarn från vilken vi tar det mesta av vårt mjöl, och vi är noga med hur vi väljer råvaror och under vilka förhållanden de vuxit.

  Men vi håller örat mot marken och lyssnar av vad våra konsumenter efterfrågar – så man vet aldrig vad som händer i framtiden.

  Ha det fint!
  Sanna Konsumentkontakt
 • Hela min stora familj och alla våra många vänner stöder det ekologiska jordbruket.
  Det förvånar oss att ett så stort och i övrigt duktigt företag som PÅGENS är så omedvetet.

  Med hopp om större medvetenhet i världen och att man någon gång skulle kunna köpa en industriellt producerad limpa bakad med ekologiskt mjöl.

  Ingeborg


 • Hej Igeborg,

  Tack för ditt inlägg! Vi lanserade för ett år sedan ett ekologiskt gott lantbröd för att som stor brödleverantör bidra. Men försäljningen och efterfrågan från konsument blev så liten att vi blev tvungna att lägga ned det, för att baka bröd som sedan förblir osålda blir ett onödigt svinn.

  Men som sagt håller vi så klart örat mot marken och lyssnar av vad våra konsumenter efterfrågar – så man vet aldrig vad som händer i framtiden.

  Ha en fin dag!
  Sanna Konsumentkontakt
 • Hej.

  Jag önskar också ekologiskt bröd i hyllan! Men det behövs ingen lansering av något helt nytt bröd. Varför inte göra era storsäljare ekologiska? Då vet ni ju att det finns en efterfrågan.


 • Hej Frida!

  Tack för ditt inlägg! Som vi tidigare skrivit har vi för tillfället inga ekologiska bröd i vårt sortiment, men vi har en egen kvarn från vilken vi tar det mesta av vårt mjöl, och vi är noga med hur vi väljer råvaror och under vilka förhållanden de vuxit.

  Ha en fin dag!
  Sanna Konsumentkontakt
 • Nej, jag har sett att ni inte har några ekologiska bröd i ert sortiment. Att ni har egen kvarn och är noga är bra. Men att svara så räcker inte för dagens konsumenter. Att välja ekologiskt bidrar till den biologiska mångfalden vilket gynnar klimatet. Så att säga att bröd inte har så stor klimatpåverkan i sig är inte hela sanningen. Kretsloppstänket och allt som hör ihop med klimatförändingarna saknas. Varför inte ligga i framkant? Alla måste vi dra vårt strå till stacken.
 • Hej igen Frida!

  Du har helt rätt i att vi alla ska göra det vi kan för att dra vårt strå till stacken. På Pågen har vi därför aktivt valt att vårt främsta sätt att bidra till hållbar konsumtion, är att vi påverkar själva råvaran. Så att vi bakar bröd på spannmål som är odlat under hållbara förhållanden.

  Eftersom vi äger vår egna kvarn har vi direktkontakt med de 200 odlare som odlar spannmålet som blir till mjölet vi bakar på. Gör något gott av vår möjlighet att påverka hela vägen tillbaks till åkern med andra ord. Därför har vi en rad krav på våra odlare som är hårdare än vad svensk odling är normalt. Vilken ändock också är bland den mest hållbara odlingen i världen, bland annat då vårt klimat lämpar sig mycket väl för spannmålsodling.

  Så vi ligger inte på latsidan utan kartlägger exempelvis just nu våra odlare angående olika hållbarhetsparametrar såsom åtgärder för biologisk mångfald och minimerad växtskyddsanvändning. På så sätt bidrar vi till att göra den konventionella odlingen än mer hållbar, för att göra verklig skillnad.

  Vi hoppas att du med detta fått svar på din fråga!
  Sanna Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.