När kommer ni ut med en ekologisk produkt som är bakad på ekologiskt vetemjöl?
Hej jag saknar ekologiskt Rostbröd på hyllorna. När kommer ni ut med en ekologisk produkt som är bakad på ekologiskt vetemjöl?
Följ inlägget
1
följare
Tack för din fråga! För tillfället har vi inga ekologiska bröd i vårt sortiment, men vi har en egen kvarn från vilken vi tar det mesta av vårt mjöl, och vi är noga med hur vi väljer råvaror och under vilka förhållanden de vuxit.
Men vi håller örat mot marken och lyssnar av vad våra konsumenter efterfrågar – så man vet aldrig vad som händer i framtiden.
Ha det fint!
Det förvånar oss att ett så stort och i övrigt duktigt företag som PÅGENS är så omedvetet.
Med hopp om större medvetenhet i världen och att man någon gång skulle kunna köpa en industriellt producerad limpa bakad med ekologiskt mjöl.
Ingeborg
Tack för ditt inlägg! Vi lanserade för ett år sedan ett ekologiskt gott lantbröd för att som stor brödleverantör bidra. Men försäljningen och efterfrågan från konsument blev så liten att vi blev tvungna att lägga ned det, för att baka bröd som sedan förblir osålda blir ett onödigt svinn.
Men som sagt håller vi så klart örat mot marken och lyssnar av vad våra konsumenter efterfrågar – så man vet aldrig vad som händer i framtiden.
Ha en fin dag!
Jag önskar också ekologiskt bröd i hyllan! Men det behövs ingen lansering av något helt nytt bröd. Varför inte göra era storsäljare ekologiska? Då vet ni ju att det finns en efterfrågan.
Tack för ditt inlägg! Som vi tidigare skrivit har vi för tillfället inga ekologiska bröd i vårt sortiment, men vi har en egen kvarn från vilken vi tar det mesta av vårt mjöl, och vi är noga med hur vi väljer råvaror och under vilka förhållanden de vuxit.
Ha en fin dag!
Du har helt rätt i att vi alla ska göra det vi kan för att dra vårt strå till stacken. På Pågen har vi därför aktivt valt att vårt främsta sätt att bidra till hållbar konsumtion, är att vi påverkar själva råvaran. Så att vi bakar bröd på spannmål som är odlat under hållbara förhållanden.
Eftersom vi äger vår egna kvarn har vi direktkontakt med de 200 odlare som odlar spannmålet som blir till mjölet vi bakar på. Gör något gott av vår möjlighet att påverka hela vägen tillbaks till åkern med andra ord. Därför har vi en rad krav på våra odlare som är hårdare än vad svensk odling är normalt. Vilken ändock också är bland den mest hållbara odlingen i världen, bland annat då vårt klimat lämpar sig mycket väl för spannmålsodling.
Så vi ligger inte på latsidan utan kartlägger exempelvis just nu våra odlare angående olika hållbarhetsparametrar såsom åtgärder för biologisk mångfald och minimerad växtskyddsanvändning. På så sätt bidrar vi till att göra den konventionella odlingen än mer hållbar, för att göra verklig skillnad.
Vi hoppas att du med detta fått svar på din fråga!
Inom grönsaker, frukt, mejeri, kött, fisk och baljväxter finns ekologiska alternativ, men inte mjukt bröd! (Endast knäckebröd och kex) I andra länder finns mjukt ekologiskt bröd, men inte i Sverige. Ni har monopol på marknaden och bär ett stort ansvar.
Varför inte göra era storsäljare ekologiska som en tidigare skribent föreslog?
Tack för din fråga!
Vi på Pågen har valt att fokusera vårt hållbarhetsarbete där vi kan göra störst skillnad – vid själva råvaran. Genom att äga vår egen kvarn och samarbeta direkt med svenska spannmålsodlare kan vi ställa hårdare krav än vad som normalt gäller, till exempel för biologisk mångfald och minskad användning av växtskyddsmedel.
Att göra våra storsäljare ekologiska är något vi följer med intresse, men vi tror att verklig förändring sker genom att göra även konventionell odling mer hållbar – vilket vi arbetar aktivt med varje dag.
Ha det fint!
Så länge ni inte presenterar något ekologiskt alternativ kommer jag fortsätta att baka mitt eget bröd på ekologiskt mjöl istället för att köpa era produkter. Tycker ni inte själva att det borde finnas ekologiska alternativ på brödmarknaden när det finns inom ALLA andra produkter?
Tack för att du fortsätter dialogen – vi uppskattar verkligen ditt engagemang och dina synpunkter.
Du har helt rätt i att ekologiska alternativ och hållbar konventionell odling kan och bör gå hand i hand. Vi ser inte dessa vägar som motsättningar, utan som kompletterande sätt att bidra till en mer hållbar livsmedelsproduktion.
Att ta fram ekologiska produkter är något vi kontinuerligt utvärderar, men det kräver också att vi kan säkerställa tillgång på råvaror, kvalitet, hållbarhet och prisnivå som fungerar i stor skala. Samtidigt fortsätter vi vårt arbete med att påverka odlingen i grunden – där vi redan idag ställer högre krav än vad som normalt gäller, och där vi ser att vi kan göra stor skillnad.
Tack igen för att du delar med dig av dina tankar – de är viktiga för oss.