När kommer ni ut med en ekologisk produkt som är bakad på ekologiskt vetemjöl?
Hej jag saknar ekologiskt Rostbröd på hyllorna. När kommer ni ut med en ekologisk produkt som är bakad på ekologiskt vetemjöl?
Följ inlägget
0
följare
Tack för din fråga! För tillfället har vi inga ekologiska bröd i vårt sortiment, men vi har en egen kvarn från vilken vi tar det mesta av vårt mjöl, och vi är noga med hur vi väljer råvaror och under vilka förhållanden de vuxit.
Men vi håller örat mot marken och lyssnar av vad våra konsumenter efterfrågar – så man vet aldrig vad som händer i framtiden.
Ha det fint!
Det förvånar oss att ett så stort och i övrigt duktigt företag som PÅGENS är så omedvetet.
Med hopp om större medvetenhet i världen och att man någon gång skulle kunna köpa en industriellt producerad limpa bakad med ekologiskt mjöl.
Ingeborg
Tack för ditt inlägg! Vi lanserade för ett år sedan ett ekologiskt gott lantbröd för att som stor brödleverantör bidra. Men försäljningen och efterfrågan från konsument blev så liten att vi blev tvungna att lägga ned det, för att baka bröd som sedan förblir osålda blir ett onödigt svinn.
Men som sagt håller vi så klart örat mot marken och lyssnar av vad våra konsumenter efterfrågar – så man vet aldrig vad som händer i framtiden.
Ha en fin dag!
Jag önskar också ekologiskt bröd i hyllan! Men det behövs ingen lansering av något helt nytt bröd. Varför inte göra era storsäljare ekologiska? Då vet ni ju att det finns en efterfrågan.
Tack för ditt inlägg! Som vi tidigare skrivit har vi för tillfället inga ekologiska bröd i vårt sortiment, men vi har en egen kvarn från vilken vi tar det mesta av vårt mjöl, och vi är noga med hur vi väljer råvaror och under vilka förhållanden de vuxit.
Ha en fin dag!
Du har helt rätt i att vi alla ska göra det vi kan för att dra vårt strå till stacken. På Pågen har vi därför aktivt valt att vårt främsta sätt att bidra till hållbar konsumtion, är att vi påverkar själva råvaran. Så att vi bakar bröd på spannmål som är odlat under hållbara förhållanden.
Eftersom vi äger vår egna kvarn har vi direktkontakt med de 200 odlare som odlar spannmålet som blir till mjölet vi bakar på. Gör något gott av vår möjlighet att påverka hela vägen tillbaks till åkern med andra ord. Därför har vi en rad krav på våra odlare som är hårdare än vad svensk odling är normalt. Vilken ändock också är bland den mest hållbara odlingen i världen, bland annat då vårt klimat lämpar sig mycket väl för spannmålsodling.
Så vi ligger inte på latsidan utan kartlägger exempelvis just nu våra odlare angående olika hållbarhetsparametrar såsom åtgärder för biologisk mångfald och minimerad växtskyddsanvändning. På så sätt bidrar vi till att göra den konventionella odlingen än mer hållbar, för att göra verklig skillnad.
Vi hoppas att du med detta fått svar på din fråga!