Till senaste kommentaren

Är Pågens matbröd mjölkfritt?

Läste att allt ert bröd är mjölkfritt, är det så?

Vilket bröd anser ni vara nyttigaste i ert sortiment?

Varför tillsätter man socker i bröd?

Mvh Mats

Kommentarer

 • Hej Mats,
  Tack för dina frågor! Se nedan våra svar.
  • Ja, allt vårt matbröd är mjölkfritt. På ingrediensförteckningen kan du läsa vilka ingredienser vi bakar med då alla ingredienser skrivs ut.
  • Vi har många nyttiga bröd i vårt sortiment, men kanske är dock ett grovt bröd det nyttigaste och då rekommenderar vi gärna Danskt Rågbröd. Vill du ha ett mjukare bröd kan kanske Kärnsund vara ett alternativ? 
  • Så här tänker vi kring socker: Inte allt vårt bröd är sött. Vi har en variation i sockerhalt från osötat till sött bröd och allt där emellan precis som vi har en variation från ljust till mörkt bröd. Ett bröd kan dock aldrig bli helt fritt från socker. Eftersom det kommer lite socker från mjölet så finns det även i ett osötat bröd mellan 2 och 4 gram sockerarter vilket deklareras i näringsdeklarationen.
   Sen är det av tradition så att svenska konsumenter tycker om sött bröd. Det vi kan göra som bagare är att erbjuda ett brett urval av bröd att välja mellan, och vara väldigt tydliga med vad de olika alternativen innehåller. Sen är det konsumenten som väljer utefter sina behov, och i slutändan bestämmer vilka bröd vi ska ha kvar i sortimentet. Det bröd som inte säljer åker ur butikshyllan!
   Vi ser också till att ha ett urval av nyckelhålsmärkta bröd, därför att vi tycker att nyckelhålsmärkningen och andra liknande märkningar som underlättar för konsumenter att göra ett hälsosamt val är bra.

  Vi hoppas att vi med detta kunnat ge svar på dina frågor!

  Ha en fin dag!
  Sanna Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.