Varför möglar inte mitt bröd?

Hej. Jag har en pågenlimpa hemma som legat i skafferiet ett långt tag efter utgångsdatum som var 7 augusti (idag är det 22 augusti). Limpan är fortfarande helt mjuk och känns saftig utan ett uns till mögel. Min fråga är HUR (?!) kan den inte ha möglat? Vad är egentligen i brödet? Det står på ”utan konserveringsmedel”, det är ju bara inte möjligt. Vill gärna ha svar, då jag har matat mina barn med denna limpa förut  

Kommentarer

  • Hej Kimberly.

    Tack för din fråga. Vi förstår att det kan tyckas konstigt att ett bröd inte möglar. Men det finns en naturlig förklaring. Mycket kort kan man säga; inga mögelsporer, inget mögel.

    Vi bakar våra bröd i ett mycket modernt bageri där kontakten mellan "händer" och produkt sällan möts. Med andra ord kan man säga att vi har bakat ditt bröd under mycket goda hygieniska förhållanden där mögelsporer troligen inte överförts i förpackningen och att förpackningen varit mycket tättslutande. Detta tillsammans med ingredienser som till exempel surdeg gör att bröd kan hålla sig mycket länge.
    Som du ser finns det alltså flera skäl till att ditt bröd kunnat hålla sig så länge utan att ha möglat. Pågenlimpa innehåller för tydlighets skull inte konserveringsmedel. Det kan du se på ingrediensförteckningen.

    Vi hoppas att du har fått svar på dina frågor och att du trots allt är nöjd med vårt goda Pågenlimpa bröd.

    Ha det fint!
    Sanna Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.