Till senaste kommentaren

Av vilken orsak är det socker i bröd?

Av vilken orsak är det socker i bröd? Det finns många tillverkare men få bröd utan socker. Lösningen är att baka själv. Sockerfritt. Socker är en produkt som kan ses omvandlad i kroppen som en slaggprodukt

Kommentarer

 • Hej Lars,

  Tack för ditt inlägg - full förståelse för din fråga! Så här tänker vi kring socker: Inte allt vårt bröd är sött. Vi har en variation i sockerhalt från osötat till sött bröd och allt där emellan precis som vi har en variation från ljust till mörkt bröd. Ett bröd kan dock aldrig bli helt fritt från socker. Eftersom det kommer lite socker från mjölet så finns det även i ett osötat bröd mellan 2 och 4 gram sockerarter vilket deklareras i näringsdeklarationen.

  Sen är det av tradition så att svenska konsumenter tycker om sött bröd. Det vi kan göra som bagare är att erbjuda ett brett urval av bröd att välja mellan, och vara väldigt tydliga med vad de olika alternativen innehåller. Sen är det konsumenten som väljer utefter sina behov, och i slutändan bestämmer vilka bröd vi ska ha kvar i sortimentet. Det bröd som inte säljer åker ur butikshyllan!

  Vi ser också till att ha ett urval av nyckelhålsmärkta bröd, därför att vi tycker att nyckelhålsmärkningen och andra liknande märkningar som underlättar för konsumenter att göra ett hälsosamt val är bra.

  Ha en fin dag!
  Sanna Konsumentkontakt
 • Jag var i arbete 1975 på Findus ärtkampanj i Bjuv. I hönshusen bredvid var det en trio, 2 polacker och en indier, och vi bodde i samma korridor. En dag satt den ena polacken skrattade så han nästan tjöt. Vi var ooch skulle köpa bröd idag men det gick inte för där var socker i det. Just så känner jag också. socker finns inte innanför mina dörrar. Men bakar gör jag och det utan socker. Det bröd man vill söta kan väl sötas med annat än just socker. I flera program på P1 sam har med hälsa att göra klassificeras socker som det suveränt allra mest onödiga livsmedel som finns. Ja, inte ens onödigt utan  skadligt. Vi lever inte på 1500-talet utan har nu tillgång till annan sötma än socker, eller hur?

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.