Till senaste kommentaren

Jag undrar om citronsyra i rapsoljan är framtagen med aspergillus niger?

Hej
Undrar om rapsoljan som är i pågenlimpan är framtagen med aspergillus niger?
MÅNGA är allergiska mot detta
Med vänlig hälsning Annki

Kommentarer

  • Hej Ann-Christin,
    Tack för din fråga! Rapsoljan vi bakar Pågenlimpan på innehåller inte citronsyra.

    Ha en bra dag!
    Sanna Konsumentkontakt
  • Varför har ni citronsyra i era bröd?
    Vi har köpt Gott gräddat i många år och tycker väldigt bra om det men häromveckan upptäckte jag att det fanns citronsyra i brödet. Vet ni inte om att man misstänker att citronsyran kan ge upphov till allergier?
    Jag kommer inte att köpa Gott gräddat i fortsättningen så länge som denna ingrediens finns kvar.  
    Med vänlig hälsning Mona Johansson
  • Hej Mona,

    Tack för din fråga!

    Citronsyran i Gott & Gräddat kommer från äpplemoset vi använder i brödet. Vi är noga med att följa Svenska Livsmedelsverkets riktlinjer. Och där finns det inte några vetenskapliga belägg för att citronsyra skulle kunna ge upphov till allergi, eftersom all matallergi kommer från protein. Vi följer dock med intresse den diskussion som pågår att eventuella spår från citronsyra skulle kunna orsaka allergier, fast det idag inte finns några belägg för detta.

    Vi hoppas att du med detta fått lite mer svar som förklarar varför det finns citronsyra i Gott & Gräddat.

    Ha det fint!
    Pågen Konsumentforum

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.