Till senaste kommentaren

Vilka bröd kan jag äta om jag är diabetiker?

Fiberrika nyckelhålsmärkta bröd med en lägre sockerhalt är lämpliga. Individuella rekommendationer är svåra för oss att ge. Titta i näringsvärdesdeklarationen på förpackningen eller på hemsidan för att avgöra om brödet är lämpligt för dig.
Här hittar du mer information om vad varje bröd innehåller: Brödväljaren.

Du kan också läsa mer om Bröd och Hälsa här.

Kommentarer

 • Hej,
  Jag förstår att detta svar lutar sig mot hur kostråden för diabetiker sett ut de senaste decennierna. Dock visar ju studier från det senaste decenniet att det bästa för diabetiker generellt och folk i allmänhet att minska mängden processade kolhydrater ganska rejält då dessa också omvandlad till socker i blocket som därmed höjer blodsocker, ökar insulinkroppen som skapar alla våra metaboliska sjukdomar.
  Tyvärr innebär ju detta att äta ert goda bröd inte är någon höjdare för hälsan.

  Det jag dock skulle tycka var spännande vore om ni med era kunskaper och resurser kunde ta fram schyssta lågkolhydratbröd gjorda på t.ex. mandelmjöl eller liknande. Detta bl.a. för att det finns en kundgrupp på ca 1 miljon människor i Sverige som äter lågkolhydratkost (https://www.svd.se/fettdieten-lchf-popularast-bland-svenskarna) och en på ca 0,5 miljoner som har diabetes (https://www.diabetes.se/diabetes/lar-om-diabetes/diabetes-i-siffror/). Det pågår också ett stort paradigmskifte i världen där den gamla kostpyramiden ifrågasätts vilket gör att våra kostråd så sakteliga håller på att anpassa till de moderna vetenskapen då fler och fler kommer till insikten om problematiken med processade kolhydrater som vete- och rågmjöl.

  Med vänlig hälsning
  Sven Olaisson

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.