Tack för din fråga! Det är alltid lika intressant för oss att få ta del av våra konsumenters synpunkter och frågeställningar. På så vis kan vi hela tiden förbättra oss.
Ett osötat bröd innehåller inget tillsatt socker. Däremot kan en liten mängd socker komma från andra ingredienser; som exempelvis malt, sirap eller honung. En viss del socker förbrukas under jäsningen och ett bröd räknas därför som osötat så länge man inte tillsätter mer socker än vad som förbrukas som jästnäring.
Sockerarter kan också komma från vetemjöl som naturligt innehåller glukos. Sockerarterna i ett osötat bröd kan därför ligga mellan 2-4 gr sockerarter/ 100 gr.
Tack för din fråga! Det är alltid lika intressant för oss att få ta del av våra konsumenters synpunkter och frågeställningar. På så vis kan vi hela tiden förbättra oss.
Ett osötat bröd innehåller inget tillsatt socker. Däremot kan en liten mängd socker komma från andra ingredienser; som exempelvis malt, sirap eller honung. En viss del socker förbrukas under jäsningen och ett bröd räknas därför som osötat så länge man inte tillsätter mer socker än vad som förbrukas som jästnäring.
Sockerarter kan också komma från vetemjöl som naturligt innehåller glukos. Sockerarterna i ett osötat bröd kan därför ligga mellan 2-4 gr sockerarter/ 100 gr.
Ha det fint!
Tack för ditt inlägg! Alla ingredienser som vi bakar med kan du läsa på ingrediensförteckningen.
Ha en fin dag!