Till senaste kommentaren

Varför skriver ni osötat när brödet innehåller 3,4 gram sockerarter?

Avser bröd energi

Kommentarer

  • Hej Roland,

    Tack för din fråga! Det är alltid lika intressant för oss att få ta del av våra konsumenters synpunkter och frågeställningar. På så vis kan vi hela tiden förbättra oss.

    Ett osötat bröd innehåller inget tillsatt socker. Däremot kan en liten mängd socker komma från andra ingredienser; som exempelvis malt, sirap eller honung. En viss del socker förbrukas under jäsningen och ett bröd räknas därför som osötat så länge man inte tillsätter mer socker än vad som förbrukas som jästnäring.

    Sockerarter kan också komma från vetemjöl som naturligt innehåller glukos. Sockerarterna i ett osötat bröd kan därför ligga mellan 2-4 gr sockerarter/ 100 gr.

    Ha det fint!
    Sanna Konsumentkontakt
  • Då ska det väll stå om ni har haft i sirap eller honung.Lena
  • Hej Lena,
    Tack för ditt inlägg! Alla ingredienser som vi bakar med kan du läsa på ingrediensförteckningen.

    Ha en fin dag!
    Sanna Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.