Varför heter Gifflarna just gifflar?
Pågens Gifflar bakas på liknande sätt som bakverken "horn" eller "månskära". Det vill säga att bullen läggs på högkant.
Det var faktiskt genom ett misstag som våra Gifflar kom till. På 1970-talet bakade vi små kanelsnäckor ännu för hand, och ibland när bagarna lyfte över snäckorna på ugnsbandet gick det lite galet. Vissa av bullarna la sig på högkant och var då helt misslyckade. Tills någon bagare tyckte att de såg riktigt trevliga ut, och smaken var ju lika god! Namnet Gifflar har funnit sen dess, i snart 50 år.
Det var faktiskt genom ett misstag som våra Gifflar kom till. På 1970-talet bakade vi små kanelsnäckor ännu för hand, och ibland när bagarna lyfte över snäckorna på ugnsbandet gick det lite galet. Vissa av bullarna la sig på högkant och var då helt misslyckade. Tills någon bagare tyckte att de såg riktigt trevliga ut, och smaken var ju lika god! Namnet Gifflar har funnit sen dess, i snart 50 år.
Följ inlägget
0
följare
Tack för ditt inlägg!! Prova gärna själv att göra din egen Giffel glass. Skär några gifflar i småbitar, lägg dem sen i glass som du kört med elvisp i. Frys ner och vips, så har du Giffel glass!
Ha det fint!
Den formen stämmer ju inte så bra med era gifflar 😉 Men goda är de.
Tack för ditt inlägg! Ja, gifflar kan förstås vara rullade på lite olika sätt. Pågen Gifflar är bakade på sitt sätt och inte en exakt kopia av dem man bakar hemma.
Och vi håller absolut med dig om att våra Gifflar smakar gott även med denna rullning.
Ha en fin dag!