Varför deklarerar ni tillsatt gluten i era bröd?

Gluten är ett protein som förekommer naturligt i vete, råg och korn och finns därför i vårt mjöl naturligt. Hur mycket gluten som finns i spannmålskärnan påverkas bland annat av hur mycket sol plantan får när den växer. Gluten behövs när man bakar för att få bra jäskraft och luftiga bröd.

Vi bakar våra bröd med svenskt mjöl från egen kvarn och då vi inte har så många soltimmar i Sverige är inte proteinhalten tillräckligt hög för att få de bakegenskaper vi vill ha. Därför tillsätter vi en liten mängd (ca 0,5%) gluten i degen. Tidigare redovisades det som en del av mjölet men vi har valt att ta med gluten som en egen post i ingrediensförteckningen för att vara helt transparenta med vad vi tillsätter.
Sanna Konsumentkontakt Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.