Till senaste kommentaren

Varför är det maltmjöl av korn i alla bröd?

Hej! Jag vill börja med att skriva hur glad jag är för er pågenlimpa samt era hamburgerbröd/korvbröd då dessa är dem enda jag hittat som inte innehåller maltmjöl. Vilket jag är överkänslig mot men jag kan äta gluten i övrigt.

Sen skulle jag vilja fråga varför ni och även andra brödtillverkare tillsätter maltmjöl i nästan alla bröd? Jag saknar tunnbröd och hönökakor bl.a då jag inte kan äta dessa och hade önskat att det fanns alternativ utan.

Med vänlig hälsning, Gabriella

Kommentarer

  • Hej Gabriella!

    Tack för din fråga!

    Vi använder gärna mjöl av korn som har mältats. När man gör malt av korn blir det gott, har karaktär och är en smak som uppskattas av flertalet konsumenter. Det är också tack vare malten som brödet kan hålla sig saftigt och färskt lite längre.

    Vi hoppas att du med detta fått svar på din fråga!
    Pågen Konsumentforum
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.