Till senaste kommentaren

Har Pågen glutenfritt bröd i sortimentet?

Finns pågen Ljust glutenfritt surdegsbröd kvar i sortimentet? Är det fritt från mjölk?

Kommentarer

  • Hej Annika!

    Tack för din fråga!

    Tyvärr har vi idag inte möjlighet att baka glutenfritt bröd. Läs gärna mer i länken vi bifogar här: Bakar Pågen glutenfritt bröd?

    Ha det fint!
    Pågen Konsumentforum
  • Hej Pågens,

    Vad kommer det sig i så fall att ni skriver glutenfritt på era förpackningar samt använder er av det överkorsade axet? Det blir helt fel både vad gäller ordvalet och symbolen om ni inte kan uppnå kraven.
  • Hej Virgina!

    Eftersom vi inte har produkter i vårt sortiment som är glutenfria, är vi lite undrande till din fråga och det överkorsade axet. Har du kanske möjlighet att ta en bild och lägga upp?
    Pågen Konsumentforum
  • Hej igen,

    Ber om ursäkt. Jag var kanske för snabb. Såg era produkter på nätet men det var nog från ett antal år tillbaka.
  • Hej Virgina!

    Om du har funderingar kring våra produkter som bakas idag, finns information om dessa på vår hemsida.

    Om du söker samma slags information ute på nätet, kan den dessvärre vara inaktuell.

    Ha en fin dag!
    Pågen Konsumentforum
  • Hej,
    Kanske har detta redan avhandlats, undrar dock varför ni som är vad jag tror en av de större leverantörerna av bröd, inte har ngt glutenfritt i ert sortiment? Min fru och dotter är glutenintoleranta och det enda jag hittar är Semper, Schär och Hatting. Måste tyvärr säga att det är under all kritik att en så stor aktör som ni inte tagit tag i detta. Det pratas mer och mer om glutenintolerans och vad gör ni? Förstår att det kostar mer, dock är detta inte en kostnadsfråga utan en efterfrågansfråga! Betalar gladeligen både 10, 20, 30 50 etc kr extra, BARA det finns att få tag på. Vill även påpeka att en leverantör som Hatting faktiskt levererar bättre pitabröd än andra leverantörer - som inte har glutenfritt. Med andra ord kan man producera lika bra och kanske bättre bröd som är glutenfritt.
    //Pelle

  • Hej Per!

    Tack för att du ville höra av dig! Det är härligt att höra ditt engagemang om glutenfritt bröd.

    Men hur gärna vi än skulle vilja kan vi inte baka glutenfritt bröd, eftersom det absolut inte får finnas vetemjöl någonstans i produktionen. Och som det ser ut idag har vi inte möjlighet att kunna baka glutenfritt bröd.

    Ha en fin dag!
    Pågen Konsumentforum
  • Hej,

    Vet precis vad det innebär med vetespår och hur det påverkar en glutenintolerant (en sked pasta = 4 timmar på toaletten:() Dock, har ni inte några planer på att börja med produktion av glutenfritt? Förstör att det är en jätteinvestering, men då ingen annan i Sverige gör det, så borde det väl vara intressant! Om du inte redan gjort det skulle jag vilja be dig skicka detta vidare till era produktutvecklare/vd etc. Har lite svårt att tror att detta på sikt inte skulle kunna bli en lukrativ marknad!

    //Pelle
  • Hej Pelle!

    Tack för dina synpunkter! Givetvis har vi fört vidare dina synpunkter till vår produktutvecklingsavdelning. Men som vi tidigare nämnt är det svårt för oss att i dagens läge kunna baka glutenfria produkter!

    Ha det fint!
    Pågen Konsumentforum
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.