Till senaste kommentaren

Kommer Pågen att sänka priset på bröd?

Pågen höjde priset på sina produkter bland annat pga höga elkostnader. Elkostnaderna är inte så stora och har inte heller varit det detta året. Varför håller ni kvar dr höga priserna?
Mvh
Roger

Kommentarer

 • Hej Roger,

  Det har ju tyvärr varit kraftiga prisökningar under sista året men sänkningar är nu att vänta då el- och spannmålspriser sjunkit. Precis som alla andra välkomnar vi prissänkningar, vi vill ju att våra konsumenter ska kunna köpa och äta våra goda bröd. Som vi skrivit tidigare är det inte vi som sätter priserna i handeln utan butik. Vi vet dock att för en tid sen gjordes en prissäkning på ICA.

  Ha en fin dag!
  Sanna Konsumentkontakt
 • Jo det är alltid någon annans ansvar när man ställer dessa frågor. Det är alltså handeln som håller upp priserna om jag tolkar dig rätt? Ni har sänkt priset gentemot grossister?
  Mvh
  Roger
 • Hej Roger,

  Ja det stämmer att el och råvarupriser har börjat gå ner. Därmed sänktes våra brödpriser i handeln under april maj så jag hoppas att du har sett detta. Dock är det så att prissättningen baseras på faktiska kostnader men det finns en fördröjningseffekt innan det märks i handeln.

  Så hur t ex elpriserna är just nu kommer påverka prisbilden förtst till hösten. Prisjusteringar sker nämligen i handeln tre gånger / år.

  Ha det fint!
  Sanna Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.