Nytt bröd - Svenskt Durumbröd
Nu lanserar Pågen ett Durumbröd bakat på skånskt durumvete. Ett osötat lantbröd i generös form och med en naturligt god och mjuk smak som passar hela familjen.
Durumvete är en gammal vetesort som normalt odlas runt medelhavet.
Tillsammans med utvalda svenska odlare har vi efter över 10 års försöksodlingar fått fram ett riktigt bra fullkornsdurum, odlat här i Skåne. Av detta har vi bakat ett riktigt gott, ljust bröd som inte innehåller konserveringsmedel eller andra konstigheter.
Läs gärna mer här om hur vi är med och utvecklar svenskt lantbruk.
Smaklig spis!
Följ inlägget
0
följare
Så roligt att höra att du gillar vår nyhet "Svenskt Durumbröd".
Ha det fint!
Jag undrar lite om durum och kadmium. Ni skriver att det är skånsk durum i brödet, men som jag har förstått det är durum mycket bra på att ta upp kadmium och marken i Skåne innehåller en del kadmium.
Tack för din fråga.
Kadmium finns naturligt i marken, så att man får i sen en viss mängd går inte att komma ifrån. Men för höga halter är inte bra, och vi är noga med att se till att kadmiumhalterna i de marker där all vår spannmål i normala fall odlas inte är för höga. Till exempel tillåter vi inte att man gödslar åkrarna med avloppslam, eftersom det kan innehålla rester av oönskade kemikalier och även kadmium.
Kontrollerna av vårt durumspannmål visar att värdena ligger långt under det tillåtna gränsvärdet.
Ha en fin dag!
Tycker även era andra nya sorter grötbröd, bondlimpan, julvört 1892 är helt ljuvliga, bra jobbat!
Tack för ditt inlägg!
Så roligt att höra att du med din familj gillar våra bröd som vi på Pågen bakar! När vi får så här fint beröm kan vi inte låta bli med att jäsa till lite av stolthet!
Ha det fint!