Till senaste kommentaren

Några få noga utvalda råvaror...

Några få noga utvalda råvaror... Hur kan ni inkludera palmolja i den formuleringen?

Om ni står fast vid att det är rimligt skulle jag vilja veta mer om hur ni resonerar. Jag förstår att denna råvara har unika egenskaper som ni också skriver på er hemsida. Jag reagerar alltså inte just här på om ni har palmolja eller inte. Det saken gäller är budskapet texten formulerar.

Förbryllad språknörd Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej!

    Tack för din fråga! Råvarorna är en viktig del i produkternas kvalitet och därför lägger vi stor omsorg kring våra råvaru- och leverantörsval. Så långt det är möjligt väljer vi att baka på svenska råvaror - både för att det ger våra bröd låga klimatavtryck och för att stödja ett hållbart och livskraftigt svenskt jordbruk. Spannmålet är den allra viktigaste råvaran för vårt bageri, och därför lägger vi allra störst fokus här. Pågen äger därför sin egna kvarn -Lilla Harrie Valskvarn- och har därmed nära kontroll ända ned till det att spannmålet sås av våra kontrakterade bönder.

    Men även övriga ingredienser ägnar vi stor omsorg, och vi har ett nära samarbete med ett fåtal utvalda leverantörer som lever upp till våra villkor. Det är en förutsättning att de råvaror vi använder ska ha producerats på ett hållbart sätt och att vi kan följa upp den genom återkommande kontroller.

    Detta gäller även vårt val av palmolja även om du kanske tycker detta låter kontroversiellt. Den palmolja vi använder produceras i enlighet med WWFs rekommenderade RSPO certifiering, och kommer därmed från utvalda plantager och kvarnar där certifieringen garanterar att odlingen sker på ett hållbart sätt och ej ger upphov till skövling av regnskog.
    Sanna Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.