Till senaste kommentaren

Hur mycket tillsatt socker har Levin Osötat Surdegsbröd?

Hur mycket tillsatt socker har Levin Osötat Surdegsbröd (exklusive naturliga sockerarter)?

Kommentarer

  • Hej Luku,
    Tack för din fråga! Som du kan se på ingrediensförteckningen tillsätter vi inte socker i Levain.



    Sockerarterna som ändå finns med i brödet, kommer från ingredienser som till exempel vetemjöl. Vetemjöl innehåller nämligen naturligt glukos. Man brukar säga att ett osötat bröd kan innehålla mellan 2-4g sockerater - vilka kommer naturligt från råvarorna.



    Vi hoppas att detta svarar på din fråga!

    Sanna Konsumentkontakt
  • Tack så mycket!
  • Intressant att ni väljer att sluta sälja Valjes grova men lanserar ett nytt bröd ”smörgåslimpan”, vilket jämförelsevis är ett mkt sämre bröd. Vet att ni har bra eller ska vi kalla de nyttiga bröd som alternativ…men att producera ett nytt bröd som definitivt inte är nyttigt anser jag är lite sorgligt! Ett sådant stort företag som ni borde satsa mer på ett vanligt men mer nyttigt alternativ istället.
    mvh Emma
  • Hej Emma,
    Tack för ditt inlägg. Alla synpunkter är viktiga för oss.
    Så här tänker vi när vi utvecklar nya bröd: Vår målsättning är att baka bröd som tilltalar många olika människor och vi har för närvarande ett 40-tal olika varianter i brödhyllan. I vårt sortiment finns både ljusa och mörka bröd, varav vissa är osötade medan andra innehåller ingredienser som gör brödet lite sötare. Vi har även nyckelhålsmärkta bröd.

    Vi har nu skapat en efterfrågad klassisk limpa, Smörgåslimpa, som är bakad med ljus sirap och skållad havre som ger en härlig djup smak.

    Vi bakar vårt bröd med omtanke om våra konsumenter och det styr hela vår verksamhet. Alla val vi gör gällande ingredienser och innehåll utgår från viljan att kunna erbjuda gott bröd som håller hög kvalitet, både till utseende och innehåll. Vi är noga med att deklarera tydligt på förpackningen vad brödet innehåller, så att man själv kan välja ett bröd som passar.

    I vårt stora sortiment av bröd är 30% nyckelhålsmärkta och 20% osötade. Med det sagt tycker vi nog att vi bidrar med både nyttiga och goda bröd.

    Ha en fin dag!
    Lena Konsumentkontakt
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.