Till senaste kommentaren

Hur lång hållbarhet har Jättefranska innan det möglar?

Hej har bara en fråga köpte Jätte Franska för lite över 2 månader sedan har förvarat limpan i kylskåpet. Det enda som har hänt är att kanterna börjar bli lite hårdare. Hur länge dröjer det att mögla som vanligt bröd gör ganska så snabbt.

Kommentarer

  • Hej Anette,

    Tack för din fråga. Våra bröd har vanligtvis en hållbarhet på 6-8 dagar. Då ditt bröd blivit skonat från mögel under denna period har och göra med att vi bakar våra bröd i ett mycket modernt bageri där kontakten mellan "händer" och produkt sällan möts. Med andra ord kan man säga att vi har bakat ditt bröd under mycket goda hygieniska förhållanden där mögelsporer troligen inte överförts i förpackningen och att förpackningen varit mycket tättslutande. Detta tillsammans med ingredienser som till exempel surdeg gör att bröd kan hålla sig mycket länge.
    Kort och gott: inga mögelsporer, inget mögel!

    Vi hoppas att du har fått svar på din fråga.

    Ha det fint!
    Pågen Konsumentforum

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.