Varför smakar franskbröd, baguette mm annorlunda i Sverige jämfört med de som bakas i Frankrike?
Hur kan det vara att de bröd som är inspirerade av de franska franskbröden aldrig smakar detsamma som originalen. Det säljs baguetter överallt bakade på olika ställen, men de har aldrig den goda franska smaken och den fina skorpan. Är det mjölet eller något annat i ingredienserna som man inte kan få till här?
Vänliga hälsningar
Peter Hansson
Malmö
Vänliga hälsningar
Peter Hansson
Malmö
Följ inlägget
0
följare
Tack för din fråga! Vi bakar själva inte baguetter men funderar på att det kanske ligger något i det du säger, om att det kan bero på mjölets karaktär, ingredienser eller kanske sättet att baka på. Varje bagare har sina egna små knep!
Eller är det kanske bara så att själva känslan av att köpa en baguette på plats i Frankrike, ger mer smak till baguetten?
Ha en fin dag!
Tack för ditt inlägg! Dessvärre har vi svårt för att möta dina synpunkter då vi på Pågen inte bakar just brödsorten baguette!
Ha en fin dag!