Till senaste kommentaren

Varför smakar franskbröd, baguette mm annorlunda i Sverige jämfört med de som bakas i Frankrike?

Hur kan det vara att de bröd som är inspirerade av de franska franskbröden aldrig smakar detsamma som originalen. Det säljs baguetter överallt bakade på olika ställen, men de har aldrig den goda franska smaken och den fina skorpan. Är det mjölet eller något annat i ingredienserna som man inte kan få till här?
Vänliga hälsningar
Peter Hansson
Malmö

Kommentarer

  • Hej Peter!

    Tack för din fråga! Vi bakar själva inte baguetter men funderar på att det kanske ligger något i det du säger, om att det kan bero på mjölets karaktär, ingredienser eller kanske sättet att baka på. Varje bagare har sina egna små knep!

    Eller är det kanske bara så att själva känslan av att köpa en baguette på plats i Frankrike, ger mer smak till baguetten?

    Ha en fin dag!
    Pågen Konsumentforum
  • Håller helt med Peter Hansson i Malmö. Har bott i Frankrike. Baguette i Sverige går inte att jämföra med det man får i Frankrike. Läste på en annan sida att det i Frankrike är lag på att minst 1/4 av degen ska jäsa i 12 timmar. Om det bara är det som är orsaken till kvalitetsskillnaden kan man ju undra.
  • Hej Christina,

    Tack för ditt inlägg! Dessvärre har vi svårt för att möta dina synpunkter då vi på Pågen inte bakar just brödsorten baguette!

    Ha en fin dag!
    Sussi Konsumentkontakt
  • En ultralätt och frasig baguette a la Frankrike gick att köpa på Konsum, ica och andra matbutiker i många år. Den bakades av något svenskt storbageri och var en standardvara i butikerna hela 70,80,90-talet! Den låg en tunn prasslig cellofanpåse med hål i sig som höll den fräsch och frasig. Det var ett superhärligt och jättegott bröd, precis som i Frankrike, italien och Spanien. Perfekt till goda ostar och chark. Plötsligt fanns den inte mer, ingenstans... Den bara upphörde att bakas och ingen verkade sakna den för det hade blivit modernt med butiksbakat. Det är OTROLIGT KONSTIGT att en ultralätt och frasig pain riche/baguette INTE finns i Sverige! Inte ens bagerierna bakar den! 
    Det är INTE så att brödet smakar bättre för att man befinner sig i Frankrike, som kommentaren ovan från Pågen. Jag tror vi är det enda landet i Europa som inte levererar en utmärkt baguette till folket! Bautabaguetterna som bakas i butik räknas inte, de är grova hårda och bastanta och allt annat är goda i smaken! Vi längtar efter den goda frasiga ultralätta baguetten!! Det är ju tokigt att man måste åka utomlands för få äta den! Till Pågen: Gör en insats för Sverige! Gör ett härligt gott bröd att sätta på våra bord till vardag och fest! För det saknas och behövs ett bröd a la France. En RIKTIG baguette och Pain Riche!!! 

    Ha en fin dag! 

    Caterina Benassi
  • Hej Caterina,
    Tack för ditt engagemang och för att du delar med dig av dina upplevelser och önskemål.

    Vi förstår verkligen längtan efter den klassiska, frasiga baguetten – det är ett bröd som många förknippar med härliga måltider och speciella stunder. Trender och vanor har förändrats mycket genom åren, och idag är det vanligt med butiksbakat bröd och olika typer av surdegsbaguetter.

    Vi har dock inga planer på att börja baka baguetter i vårt sortiment framöver. Vårt fokus ligger på att utveckla bröd som vi tror flest konsumenter uppskattar och efterfrågar just nu. Men vi tar med oss din feedback – den är värdefull för oss när vi ser över framtida möjligheter.

    Tack igen för att du hörde av dig och delade din passion för gott bröd!


    Sussi Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.