Finns det askorbinsyra i Pågens bröd?

Askorbinsyra/C-vitamin (E300) är ett oxidationsmedel som gör att mjölet mognar och får bättre och jämnare bakegenskaper, bl a så stärks glutentrådarnas nätverk, vilket ökar brödvolymen och ger ett fluffigare bröd.

Mjöl som lagras mognar på naturlig väg, men tillsats av askorbinsyra gör att mjölet får bra bakegenskaper fortare. Därför använder vi detta i våra matbröd.

Men då askorbinsyran brukas och försvinner under själva bakningen är det även ett processhjälpmedel som inte har någon funktion när brödet är färdiggräddat. Vi sänder våra bröd på analys och analyssvaren visar tydligt att ingen askorbinsyra kan påvisas i våra färdiga bröd.

När du äter ett bröd från Pågen finns det därmed inte någon askorbinsyra kvar i brödet. Det är därför som det inte behövs anges i brödets ingrediensförteckning.
Sanna Konsumentkontakt
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.