Bakar Pågens på riktig surdeg?

De senaste åren har man kunnat se ett ökat intresse för surdegsbröd, men att baka med surdeg är inget nytt för Pågen. Ända sedan Anders och Matilda Påhlsson grundade Pågen för över 140 år har surdeg varit en naturlig del av vår skånska bagartradition. Än idag innehåller i stort sett alla våra matbröd surdeg för smakens, konsistensens och hållbarhetens skull.

Många uppskattar bröd med surdeg för smakens skull och det finns många olika varianter av surdegar som alla har olika karaktär. På Pågen har vi två typer av levande surdegar med särskiljande smak – en råg- och veteblandning och en helt vetebaserad. Genom att använda olika surdegskulturer och mjölsorter kan vi variera smaken i de olika bröden. Ofta kan surdegen ersätta andra råvaror för att ge bröden en djupare smakkaraktär. Men visste du att surdeg har en konserverande effekt och ger bröd som håller länge? Att baka med surdeg hjälper till att förlänga våra färska bröds hållbarhet på ett naturligt sätt. Surdegen ger mjukare och saftigare bröd med en fastare konsistens som gör att de smular mindre och upplevs färska längre.

Surdegsbröd - god smak & naturligt lång hållbarhet | Pågen (pagen.se)
Sanna Konsumentkontakt
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.