Bakar Pågen glutenfritt bröd?

För att kunna baka glutenfritt bröd måste man isolera den glutenfria produkten från eventuella andra bageriprodukter som innehåller gluten. Detta med anledning av att vetemjöl gärna “flyger” runt i luften. Vi har i dagsläget inga glutenfria bröd i Pågens sortiment.

Kommentarer

 • Finns det inga planer på att baka laktos och glutenfritt bröd i framtiden.
 • Hej Elisabet!

  Alla våra matbröd är helt fria från all sorts mjölk (protein, laktos). Däremot kan vi inte baka glutenfritt bröd. Detta med anledning av att vetemjöl gärna “flyger” runt i luften. Glutenfria produkter måste bakas i en total mjölfri lokal.

  Ha en fin dag!
  Pågen Konsumentforum
 • Att inte baka glutenfritt bröd med ursäkt att vetemjölet flyger omkring, detta var nog den sämsta ursäkten.
  Vi skickar iväg folk till rymden.
  Syftar i detta mail på Pågens Energi, otroligt gott men lika otroligt förbjudet för oss glutenintoleranta.

  Skärpning Pågens ansvariga.
  Tänk Er själva hur mycket glutenintolerans det finns i bara Sverige, skulle detta vara så omöjligt att lösa. Låt oss alla andra få ta del av Era annars underbara bak.
  Framstå inte som bakåtsträvare.
  Ser fram emot ett bra svar.
 • Hej Sten!

  Tack för att du ville höra av dig! Det är härligt att höra ditt engagemang om glutenfritt bröd.

  Men hur gärna vi än skulle vilja kan vi inte baka glutenfritt bröd, eftersom det absolut inte får finnas vetemjöl någonstans i produktionen. Och som det ser ut idag har vi inte möjlighet att kunna baka glutenfritt bröd.

  Ha en fin dag!  Pågen Konsumentforum
 • Kan ni inte baka ett glutenfritt bröd och sedan skriva att det inte är bakat i glutenfri miljö? Det finns många som vill äta glutenfritt som inte är gluten allergiska och som inte skulle mp dåligt av att få i sig spår av gluten.
 • Hej Camilla!

  Tack för din fråga! Vi har inga planer på att i dagsläget börja baka glutenfritt bröd.

  Vi tänker att antingen kan vi baka glutenfritt eller inte. Och som vi nämnt här tidigare har vi inte en total glutenfri miljö i bageriet.

  Ha en fin dag!


  Pågen Konsumentforum
 • Hej, jag ÄLSKAR vaniljbullarna men efter att ha läst kommentarerna så finns det ingen chans att dom blir glutenfria, ni kanske borde expandera och tänka större.
 • Hej!
  Har nu läst att ni inte har planer om att baka glutenfria bröd/bakelser. Blir faktiskt ledsna över det. Med tanken på att Pågen är ett stort företag som förmodligen har pengar och möjlighet att bygga ut deras lokaler för att skapa ett eget produktionsrum för glutenfria alternativ. I dagsläget så finns det för få alternativ för oss som inte kan äta gluten. Speciellt god bröd.
  Hopps verkligen att ni ser över era planer om att producera glutenfria alternativ. Tack o hej!
 • Hej Fadime,

  Tack för ditt inlägg! Hur gärna vi än skulle vilja kan vi inte baka glutenfritt bröd, eftersom det absolut inte får finnas vetemjöl någonstans i produktionen. Och som det ser ut idag har vi inte möjlighet att kunna baka glutenfritt bröd.

  Ha en fin dag!
  Sanna Konsumentkontakt
 • Glutenfritt eller ej. Man måste se det från tillverkarens sida också. Att göra i ordning en separat/isolerad "baklinje" för glutenfritt kostar mycket pengar. Och jag gissar att än så länge är inte efterfrågan stor nog för att en sån tillverkningslinje skall vara lönsam.
 • Men när det är så många som ber om glutenfritt så måste ni ju snart ha en lokal för bara glutenfritt, iaf en liten lokal som ni kan göra glutenfritt..
  Hönökaka är det bästa jag vet men inte fått äta det på 15 år. ..

  Snälla fixa !
 • Hej Felicia!

  Tack för ditt inlägg! Vi beklagar men i dagens läge har vi dessvärre inte möjlighet att kunna baka glutenfritt!

  Ha en fin dag!
  Sanna Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.