Bakar ni på svenskt mjöl och svenska råvaror?

Att baka på svenska råvaror och att stödja ett hållbart svenskt jordbruk är en hjärtefråga för Pågen. Vi bakar våra bröd på mjöl från svenskodlat spannmål som malts i vår egna kvarn och har därmed koll och omsorg kring hela värdekedjan, inte minst tack vare att vi själva har relation med odlarna. Men det är inte bara mjölet som är svenskt utan vi bakar på egen surdeg, kallpressad rapsolja från Österlen och våra LingonGrova-bröd bakas till exempel på svenska lingon.

Vi på Pågen har infört vår egna symbol ”Svenskt Mjöl från egen kvarn” på våra bröd. Vår närhet till det svenska jordbruket är unikt och vi vill stärka vår kommunikation kring att vi bakar våra bröd på mjöl som malts i vår egna kvarn. Pågen har nämligen också ett avsevärt högre innehåll av svenska råvaror än de 75% som Från Sverige-märkningen kräver. Pågen bakar på närmare 90% svenska råvaror och har ofta uppemot 100% svenskt mjöl.
Pågen Konsumentforum
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.