Till senaste kommentaren

Vad händer med det bröd som inte säljs i butik?

Jag har tidigare varit såld på ert Lingongrova Special, men nu hittade jag ert Grötbröd vilket blev en favorit. Så läste jag något intressant på påsen att ni återanvänder gammal bröd? Det har jag aldrig sett tidigare. Hur fungerar detta? Det låter ju väldigt intressant?

Kommentarer

  • Hej Helene,

    Tack för din fråga!

    Gamla bröd som inte blir sålda i butik tar våra säljare tillbaks när de levererar färskt bröd. Utan att vi kör några extra mil. Tillsammans med bröd- och degrester från bagerierna återvinner vi 100%. En del av resterna blir djurfoder genom samarbete med lokala bönder. Återstående rester går till tillverkning av bioetanol och blir förnybart bränsle. Vi donerar dessutom överblivna bröd till Stadsmission i Malmö och Göteborg.

    Här kan du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete på Pågen.

    Ha en fin dag!
    Pågen Konsumentforum
  • Tack för svaret! Det känns bra det ni gör!


  • Mycket bra, att gammalt bröd inte bara kastas!
    Speciellt glad är jag för att behövande får tillgång till brödet!
  • Hej!

    Hur stor andel av ert överblivna/återvunna bröd blir djurfoder?
    Hur stor andel av ert överblivna/återvunna bröd skänks bort?
    Hur stor andel av ert överblivna/återvunna bröd blir bioetanol?
  • Hej Elin,

    Tack för dina frågor! Vi har dessvärre inga direkta siffror på hur stor andel bröd som går till de olika återvinningarna. Det kan vara lite olika från gång till gång beroende på hur mycket bröd som inte sålts. Men merparten blir djurfoder och resterande omvandlas till bioetanol.

    Brödöverskott från bagerierna går till verksamheter inom Stadsmissionen.

    Ha en fin dag!
    Sanna Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.