Är citronsyran i Gott Gräddat framtagen med aspergillus niger och kan den ge upphov till allergi?

Citronsyran i Gott & Gräddat kommer från äpplemoset vi använder i brödet. Vi har varit i kontakt med vår leverantör och fått bekräftat att Citronsyran INTE är framtagen med aspergillus niger (svartmögel).

Vi är noga med att följa Svenska Livsmedelsverkets riktlinjer. Och där finns det inte några vetenskapliga belägg för att citronsyra skulle kunna ge upphov till allergi, eftersom all matallergi kommer från protein. Vi följer dock med intresse den diskussion som pågår att eventuella spår från citronsyra skulle kunna orsaka allergier, fast det idag inte finns några belägg för detta.

Vi hoppas att vi med detta kunnat förklara varför det finns citronsyra i Gott & Gräddat.


Sanna Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.