Till senaste kommentaren

Använder Pågen palmolja i Gifflar?

Vi har under flera år bedrivit projekt för att ersätta den certifierade palmoljan utan att ge avkall på den fina smaken. Vi har nu hittat ett alternativt fett som uppfyller alla våra krav. Fyllningen i Gifflar Kanel innehåller nu både omättat fett (rapsolja) och mättat fett (fullhärdad rapsolja och kokos).

Det innebär att Gifflar Kanel (och hela vårt övriga sortiment) i dag är helt fria från palmolja. Under en kort övergångsperiod under februari 2022 kan det dock finnas kvar Gifflar med palmolja i butik, liksom förpackningar där det står palmolja på ingredienslistan – eftersom vi vill använda upp resterande lager av förpackningar.

Pågens Gifflar innehåller inte transfett. Transfetter uppstår när härdningsprocessen inte görs fullt ut, vilket inte är fallet för fetterna i Gifflar Kanel.

Pågen Konsumentforum Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Äntligen!
  Märkligt att det har tagit så många år att ta bort något så onaturligt (för Sverige) som palmolja för en "svensk" produkt som tidigare aldrig innehöll palmolja. Den enda anledningen till att använda palmolja är ju att den är det billigaste fettet och kan köpas extremt billigt på världsmarknaden, ofta med förfuskade s.k. certifieringar. Alla har vetat detta, naturligtvis även Pågens.
  Men bättre sent än aldrig.
  Dagens leverans från ICA Maxi innehöll veckans gåva, Pågens kanelgifflar, men de innehöll tyvärr fortfarande palmolja enligt innehållsförteckningen.
  Hittills har alla Pågens kanelgifflar hos oss varit som gåva från ICA Maxi. Inget fel på smaken, men vi köper aldrig något med palmolja. I längden kan det ju inte vara så lönsamt att behöva skänka bort kanelgifflarna även om fettet har varit nästan gratis. Men kanske vågar man sig snart på att någon gång även köpa Pågens kanelgifflar. F.o.m. April?
 • Hej Sture,

  Tack för ditt inlägg! Som vi skrivit tidigare har vi under flera år bedrivit projekt för att ersätta den certifierade palmoljan utan att ge avkall på den fina smaken.

  Och eftersom vi inte gärna vill slänga förpackningar i onödan använder vi upp resterande lager där det står palmolja på ingrediensförteckningen, trots att vi inte längre bakar med palmolja.

  Ha en fin dag!

  Sanna Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.