Varför är det palmolja i Gifflar?

Alltså:
1. Byt ut palmoljan mot rapsolja eller åtminstone mot ekologisk palmolja som är etiskt odlad. Det känns inte alls bra att Sveriges godaste lilla bulle innehåller palmolja! 
2. Skapa en bättre förpackning för gifflarna! Det går inte att öppna förpackningen utan att den går sönder. Vore bra med en förpackning som kan återförslutas eller åtminstone lätt kan öppnas utan att den helt ramlar isär.
3. Hur kommer det sig att gifflarna är så hållbara? De är väldigt goda men jag brukar fundera över vad som ingår i giffeln. Den kan bli liggandes länge i skåpet men är ändå goda att äta.

Kommentarer

 • Hej Annika,

  Tack för att du ville höra av dig!

  1. Vi har arbetat med att minska användningen av palmolja, och i till exempel Gifflar är det numera bara fyllningen på Kanelgifflar som innehåller en blandning av rapsolja och palmolja. Övriga Giffelsmaker bakar vi utan palmolja. Det är svårt att helt ersätta palmoljan eftersom både smak och hållbarhet påverkas. Dessutom anser de flesta miljöorganisationer att det inte är rätt att bojkotta palmoljan. Istället ska man välja hållbart producerad palmolja. Därför är all den palmolja vi använder certifierad segregerad palmolja. Vi är också noga med att vara tydliga med märkningen på påsen, så att man själv ska kunna välja.

  2. Vi kommer givetvis att föra vidare din synpunkt angående en återförslutbar förpackning till berörda kollegor så får vi se vad som händer i framtiden.

  3. Det stämmer att våra Gifflar har bra hållbarhet och kan hålla sig länge, även efter bäst före datum. Det beror bland annat på mycket god hygien i bageriet tillsammans med att produkten är söt. Socker är sedan lång tid tillbaka känt som hjälp till att ge en lång hållbarhet.

  Vi hoppas att detta svarar på dina frågor!

  Sanna Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.